Őstörténeti előadásaink Erdélyben

A Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány kiemelten fontosnak tarja az elszakított magyar területeken a magyar történelemmel és őstörténeti kutatásokkal foglalkozó előadások megrendezését. Jövő hét végétől Erdélyben, Székelyföldön három városban tartunk őstörténeti témájú előadásokat. Június 11-én Bíró András Zsolt antropológus kutató (Magyar Természettudományi Múzeum) a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője Székelyudvarhelyen, majd június 12-én Homoródalmáson, végül 15-én Kézdivásárhelyen tart előadást.

Biro_andras_zsolt

“A hunok és a magyarság kapcsolata az őstörténeti kutatások
tükrében”

Előadások:

Június 11. péntek – Székelyudvarhely

Helyszín: Gondűző Étterem és Szálloda, Szent Imre utca 18.

Előadás kezdete: 17 óra

Június 15. kedd – Kézdivásárhely

Helyszín: Erzsébet Terem, 44-es Udvartér, 1. szám, 1. emelet

Előadás kezdete: 18 óra

A Magyar Természettudományi Múzeum antropológus szakértője a laboratóriumi munka mellett, több mint 8 expedíciót és adatgyűjtő utat szervezett a Kaukázus vidékre, a Dél – Urálba, valamint Közép Ázsia számos régiójába. Az előadás az utóbbi évek antropológiai és genetikai kutatásainak, valamint a keleti források adatainak tükrében mutatja be a hunok és a magyarság őstörténetének kapcsolatát. Rendkívül érdekes témakör a hunok továbbélésének a kérdése, az európai hun birodalom felbomlása után, valamint a hunok és az ősi magyarság kapcsolata, amelybe most a természettudományos őstörténeten keresztül kaphatunk betekintést. Az érdekes vetített-képes előadáson első kézből értesülhetünk a hun korszak valamint a magyar őstörténet kutatásának néhány fontos eredményéről.

“Az ősi magyarság eredete és kultúrája”

Előadás:

Június 12. szombat – Homoródalmás

Helyszín: Szabó Gyula Művelődési Ház, Fő utca 513/a.

Előadás kezdete: 17 óra

A Magyar Természettudományi Múzeum antropológus szakértője, közérthető nyelvezetben, érdekes vetített képekkel és ábrákkal illusztrálva mutatja be az ősi magyarság kialakulását, vándorlását valamint kultúrájának jellegzetességeit. A kutató betekintést enged a legújabb őstörténeti kutatások eredményeibe, valamint a magyarság távoli, keleti tájakról eredeztethető múltjába és őskultúrájába. Az előadást követően közvetlen kérdéseket lehet feltenni a téma nemzetközileg ismert szakértőjének, aki maga is több expedíciót vezetett a keleti világ számos régiójába.

Turan_eloadas_Hunok

Biro_Homorod

PLAKAT_KEZDI_f