Támogassuk az új Nemzeti Alaptantervet – álljunk ki a hazaszeretet mellett!

Az új, 2020-as Nemzeti Alaptanterv nagy hiátust pótol. Végre bekerültek történelmünknek, irodalmunknak olyan nagy eseményei, személyei akiket és amelyeket a kommunista múltból sajnálatosan máig megmaradt oktatási felfogás eddig száműzött. Ennek az alaptantervnek 1990-ben kellet volna megszületnie. A hangos nemzetellenes hangulatkeltés ellenében álljunk ki a magyar hazaszeretet mellett.

arpad - opusztaszer

Az új alaptantervet szinte a megszületése időpontjától erős össztűz alá vették a múltból itt maradt kommunista és/vagy nemzetellenes ideológiát képviselő csoportok. Az elmúlt hetekben elképesztő nyilatkozatokat olvashattunk, hallhatunk a médiákban nyíltan marxista szemléletet hangoztató oktatási egyesületektől. A új NAT főbűne, hogy túl magyarra sikeredett. Az irodalomban az elszakított területek magyar írói is bekerültek. A magát baloldalinak, liberálisnak tartó véleményformáló erők ismét lenácizták az immár tantervbe vett legjelentősebb magyar íróinkat is (Wass Albertet, Nyirő Józsefet). Az új történelmi kerettanterv pedig végre próbál a „kis nemzeti” és vesztes felfogású negatív történelemszemléleten változtatni. Eddig például elképesztő volt, hogy a kalandozásnak nevezett eléggé pontosan feltárt 42 magyar honmegtartó hadjáratunkból kizárólag a vesztes csatákat oktatták (melyből ráadásul a merseburgi csata esetében még csak ütközet sem történt meg). A pozsonyi csata – mely nélkül ma nem létezne hazánk, és valószínűleg az egyik leglényegesebb győztes magyar ütközet volt történelmünk során, még csak megemlítésre sem került. Az új tantervbe végre ez is szerepel. Ezentúl jobban ráfókuszálnak a valós magyar történelmünkre, a középkori erős magyar államra, az Árpád-házra, és példát meríthetnek a gyerekek a hőseink életéből, szép diadalainkból. Az a vád sem állja meg a helyét, hogy az új NAT korlátozná a tanári szabadságot, hiszen eddig sohasem látott módon az órák 20%-ának anyagát a tanárok szabadon választhatják meg. Minden tekintetben érzékelhető, hogy a nemzeti érzést semmibevevő, olcsó politikai támadások irányulnak az új alaptanterv ellen.

Akik egyetértenek azzal, hogy jó dolog, ha a magyar gyermekeket hazaszeretetre nevelik, aláírásukkal támogathatják az új NAT-ot, ezen a linken.

hazaszeretet