A MAGYARSÁG ÉS A KELET – az előadássorozat folytatódik a Délvidéken

A nagysikerű erdélyi – partiumi előadás után Bíró András Zsolt antropológus a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője „A magyarság és a Kelet” című előadássorozatát a Délvidéken folytatja. A Magyar Természettudományi Múzeum kutatója a tudományos-, ismeretterjesztő előadását a jövő hét csütörtökön Temerinben (a Magyar Turán Szövetség Téli Napfordulós ünnepségének városában) tartja meg.

A tudományos- ismeretterjesztő előadás felvázolja a magyar őstörténet kutatás kapcsán született modelleket és bemutatja új természettudományos eredményeket. Az antropológus a saját, valamint a munkatársaival együtt végzett kutatásainak az eredményeiről is beszámol, ám emellett a magyarság és a keleti népek néprajzi, kulturális kapcsolatát is bemutatja. Bíró András Zsolt áttekinti – az utóbbi években egyre erősebbé váló – a keleti rokonnépekkel való együttműködést. Az előadás után a Magyar Turán Szövetség helyi szövetséges csapatainak részvételével fórumot, illetve tagtoborzó gyűlést is tartanak.

Az előadás időpontja: 2018. december 20., csütörtök – 18 óra.

Helyszín: Temerin, Ifjúsági Otthon, Újvidéki utca 403. (Omladinski Dom, Novosadska 403.)

PLAKAT_ELOADAS_TEMERIN_WEB

Az előadás másnapján a Magyar Turán szövetség központi Karacsun – Téli Napfordulós ünnepsége is Temerinben lesz megtartva, a részletekről a linkre kattintva olvashat bővebben.

Minden magyar testvérünket szerettetel várjuk!