Karacsun – Téli Napforduló Ünnepe a Délvidéken

2018. XII. 21-én a Magyar Turán Szövetség központi Karacsun – Téli Napfordulós Ünnepsége a Délvidéken, Temerinben lesz megrendezve. A magyarok lakta (ma Szerbiához tartozó) dél-bácskai település méltó helyszíne az Őseinkre való emlékezésnek és a tavasz fényeit váró Karacsun – Téli Napforduló Ünnepnek.

Karacsun plakát 2018

Program:
– 15:00 Vendégek fogadása
– 15:15 Sólyomröptetés
– 15:30 Köszöntő beszédek
– 15:45 Szertűz meggyújtás
– szertűz, táltos és regös énekek
– virrasztás hajnalig, zenei programok

Ünnepi köszönőt mond: Bíró András Zsolt, Link Lajos, Törteli László
A szert tartja Fehérholló Öskü

Helyszín: Ősök Tanyája, Temerin, Délvidék
(Törteli kertészet mögött, Almási utca)

Szeretettel várunk minden magyar testvérünket!

Megközelítés, parkolás, tudnivalók:

Temerin, az M5 autópálya (E75 út) felől Szőreg érintésével vagy Bácsföldvár – Óbecse – Zenta felől közelíthető meg. (Magyarországról érkezők a Tiszasziget – Gálya határátkelőt is használhatják, ami azonban csak nappal működik.)

KARACSUN_2018_átnézeti_térkép (1)

Az ünnep a Hunor Íjász Egyesület területén, a Törteli Kertészet mögött lesz. Gépkocsival érkezők a 120. sz. út (Újvidéki út / Novosadska) mentén található MEHANIKA benzinkút parkolójában tudnak megállni. Innen a rendezvény kijelölt, és lámpásokkal kivilágított útvonalon – 150 m távolságra – gyalogosan közelíthető meg.

A vendégek részére melegedő – pihenő sátor áll rendelkezésre. Ételről, italról, saját fogyasztásra mindenki gondoskodjon. Illemhely van a területen.

 KARACSUN_2018_helyszínrajz (1)

Kedves érdeklődők!

A Turán Szövetség délvidéki tagjai buszokat szerveznek a temerini Karacsun- téli napforduló ünnepre a Magyarországról érkezőknek.

Az utazás 3 napos, délvidéki kirándulással, idegenvezetéssel, szállással, étkezéssel együtt vehető igénybe. Részletek a mellékletben:

A nyomtatható verzió a linkre kattintva elérhető: Temerin karacsun utazási ajánlat

Ősök Tanyája - Temerin / fotó: Varga Zoltán

Ősök Tanyája – Temerin / fotó: Varga Zoltán