Hivatali látogatás Csák János miniszter úrnál

Csák János kulturális és innovációs miniszter úr, november 28-án, kabinetjében fogadta Bíró András Zsolt antropológus kutatót, a Magyar Turán Alapítvány valamint a Magyar Köböre és Hagyományőrző Sportok Szövetségének elnökét.

23.11.28-biro andras-3

A baráti hangulatú megbeszélés során a legnagyobb magyar hagyományőrző szövetség elnöke ismertette miniszter úr részére az alapítvány aktuális működését és a tudományos kutatásokban, kiállítás szervezésben, nemzetközi kapcsolat építésben, valamint a hagyományőrző rendezvények megvalósítása során elért legfontosabb eredményeket. Miniszter úr elismerő szavakkal méltatta a legnagyobb magyar hagyományőrző rendezvény a Magyar Törzsi Gyűlés – Kurultaj jelentőségét és az ezt megszervező Magyar Turán Alapítvány munkáját, egész Kárpát-medencére kiterjedő nemzetépítő misszióját valamint a hun és türk tudatú népekkel való együttműködés erősítésének kiemelt fontosságát.

23.11.28-biro andras-9

Bíró András Zsolt főszervező tisztelettel felkérte Csák János miniszter urat a 2024. évi bugaci Kurultáj megnyitására egy díszbeszéd révén. Miniszter úr elfogadta a felkérést. A megbeszélésen jelen volt Dr.Vitályos Eszter államtitkár asszony, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese. Államtitkár asszony már hosszabb ideje figyelemmel kíséri és támogatja a Magyar Turán Alapítvány rendezvényeit valamint a 2023. évi Ősök Napjának nyitó eseményein is jelen volt. A megbeszélés második felében az alapítvány elnöke ismertette miniszter úrral és miniszterhelyettes asszonnyal a Magyar Turán Alapítvány 2024. évre tervezett missziójának legfontosabb eseményeit.

23.11.28-biro andras-1