A Magyar Turán Szövetség a hétvégén taggyűlést tartott Siófokon

A hétvégén tartotta a Magyar Turán Közhasznú Alapítvány által létrehozott Magyar Turán Szövetség a 2022. évi nyitó nagygyűlését. A tanácskozás a Siófokon került megrendezésre, ahol egy jó hangulatú eszmecsere után tovább erősödött a Kárpát-medence minden szegletéből ideérkezett hagyományőrzők és tudományos szakemberek együttműködése.

Turan_Siofok

A taggyűlés legfőbb napirendi pontjai a szövetség stratégiai céljainak ismertetése, az idei év hagyományőrző eseményeinknek összehangolása, illetve az új tagok felavatása, tagkönyveinek átadása voltak. A gyűlésen bemutatásra került a Magyar Turán Alapítvány által létrehozott Magyar Köböre és Hagyományőrző Sportok Szövetsége. A megbeszéléseken nagy számban vettek részt az elcsatolt országrészeinkből érkezett tagszervezeteink (Erdély, Felvidék, Délvidék), illetve a turáni rokon népeink közül, kazak és ujgur tagjaink is. A Természetesen a kiemelt téma volt az idén augusztus 12-14. között megrendezésre kerülő Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés ünnepi programjainak egyeztetése, fejlesztése.

Turan_taggy

A nagygyűlésen Varga Zoltán a Magyar Turán Alapítvány alapítója beszédében bemutatta az elmúlt 15 év magyar hagyományőrzésének helyzetét, a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés, illetve az Ősök Napja ünnepek töretlen fejlődését. Köszönetet mondott a hagyományőrző közösségeknek a rendezvényeinken való részvételért, a lelkes közreműködésért.

Varga Zoltán beszámolója

Varga Zoltán beszámolója

Bíró András Zsolt antropológus – a szövetség elnöke – beszédében felvázolta a Magyar Turán Szövetség stratégiáját. A nemzet felemelkedése érdekében a magyar közösségek a hagyományos magyar értékek mentén történő összefogása egy működő rendszert hoz létre, amely hozzájárul egy erős Magyarország megteremtéséhez. Kiemelten fontos a közös eredettudat, az anyanyelvünk és sajátos nemzeti hagyományaink mentén történő összefogás. A magyarság hagyományait méltó módon kell bemutatni a nemzetnek. Szakítani kell a sajnos néha még ma is élő negatív történelemfelfogással, amelyben az elmúlt politikai rendszerek nyomására a nemzetet kicsinek, erőtlennek próbálták beállítani. A Kárpát-medencei magyarság hosszú távú stratégiai érdekei alapján a Magyar Turán Szövetség együttműködik mindazokkal a szervezetekkel, amelyek a nemzet valós felemelkedésén dolgoznak.

Bíró András Zsolt beszéde

Bíró András Zsolt beszéde

A taggyűlésen az újonnan felvett tagok tagkönyvének ünnepélyes átadása is megtörtént. A második napon a regionális csapatok észrevételei, feladatvállalásai álltak a megbeszélések középpontjában. A 2022. év hagyományőrző rendezvényeinek, sporteseményeinek egyeztetése komoly kihívás elé állítja a tagságot. Ugyanis, hála az Égnek,  mára egymást érik a Magyar Turán Szövetség tagszervezeteinek rendezvényei, és az idei évben több külföldi meghívásnak is eleget téve nagyobb csapatokkal képviseltetjük magunkat a nemzetközi eseményeken. A jó hangulatú tanácskozás után kijelenthető, hogy még egy lépéssel előbbre kerültünk a magyar nemzet újraegyesítésében, és a magyar hagyományok megőrzésének, illetve méltó módon történő bemutatásának kiszélesítésében.

Babakumar Khinayat (Kazakisztán) köszöntője

Babakumar Khinayat (Kazakisztán) köszöntője

Új tagsági könyvek átadása

Új tagsági könyvek átadása

A Magyar Turán Szövetség új tagjainak köszöntése

A Magyar Turán Szövetség új tagjainak köszöntése

Csoportkép a vasárnapi zárónapon

Csoportkép a vasárnapi zárónapon