Türkmenisztánról, Közép-Ázsia zárkózott csodavilágáról tart előadást Bíró András Zsolt a Magyar Természettudományi Múzeumban

Türkmenisztán különleges világba kaphatunk betekintést a Magyar Természettudományi Múzeum szervezésében 2019. december 4-én, szerdán. Az előadó Bíró András Zsolt antropológus akinek az előadása a kutató négy különböző türkmenisztáni expedíciójának – amely az ország szinte minden régióját érintette – eredményeire és anyagaira épül. Az úti beszámoló mentén számos történelmi, néprajzi és őstörténeti vonatkozást is megismerhet a hallgató.

Biro andras turkmen

Négy nagyszabású adatgyűjtő expedíció során szerzett tapasztalatok és élmények felhasználásával kaphatunk betekintést Türkmenisztán csodálatos természeti világába, történelmébe és az ország népének kultúrájába. A modern nagyvárosok nyüzsgő világát, az álmos hangulatú történelmi városok hangulatát, és a távoli vidékek nomádjainak a mindennapi életét is felidézi az előadás. Megismerhetjük a türkmén törzsi rendszer és a lovasnomád kultúra sajátos arcait is Bíró András antropológus, a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés főszervezőjének segítségével.

Időpont: 2019. december 4. 17.30 h.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest, VIII. kerület,  Ludovika tér 2-6.

Belépődíj: 500Ft.

Mary sivatagi romok (1)