A Magyar Természettudományi Múzeum két héttel meghosszabbította az „Attila örökösei – A hunoktól az Árpád-házig” című kiállítását

A nagy érdeklődésre való tekintettel két héttel (december 9-ig) meghosszabbította a Magyar Természettudományi Múzeum az “Attila örökösei – A hunoktól az Árpád-házig” című időszaki kiállítását. Az érdekes kiállítás a Magyar-Turán Alapítvány közreműködésével készítették el.

megh_print1o_atmeretezett

„A történelem során számos kultúra és népcsoport képviselői telepedtek meg a Kárpát-medencében. A magyarok nép rokonságtudata, önmeghatározása és eredetlegendái szempontjából a legfontosabbak a sztyeppi lovas nomád népek.
Közülük három a Kárpát-medencét választotta otthonának, és olyan államot hozott létre, amely jelentősen befolyásolta Európa történetét az 5. századtól.

Ők a hunok, az avarok és a magyarok.

Mi a közös bennük?  Mit mond a történettudomány, az archeogenetika és a történeti embertan?”

001

A Magyar-Turán Alapítvány hosszú évek óta együttműködik a Magyar Természettudományi Múzeummal. Az alapítvány összekapcsolja a tudományokat a hagyományőrzéssel. A Magyar-Turán Alapítvány kutatói (régészek, antropológusok, történészek) tudományos alapon tudják felvázolni az ősi magyar kultúrát, és ezen munkák szép eredményei a Magyar Természettudományi Múzeum mostani kiállításán is bemutatásra kerültek.

02

A Magyar Természettudományi Múzeum tárlatán bepillantást nyerhetünk a Kárpát-medencei lovasnomád sztyeppei népek életébe a természettudományok tükrében, a hun korszaktól a IX. századi magyar honfoglalásig.

03

04

05

06

07

08_magyar_turan_szablyak

Részletesebb leírás a múzeum honlapján: http://www.nhmus.hu/Attila_orokosei