Őrtűzgyújtás a székely önrendelkezésért – a Magyar-Turán Alapítvánnyal – Bugacon

A Magyar-Turán Alapítvány és a Magyar-Turán Szövetség, a Kurultáj és az Ősök Napja szervezőiként csatlakozik a Székely Nemzeti Tanács felhívásához, amelyben a szervezők azt kérik, hogy 2019. októberének utolsó vasárnapján – a Székely Autonómia Napján – szerte a Kárpát-hazában és a nagyvilágban, őrmáglyákkal hívja fel minél több közösség a figyelmet a székelyek önrendelkezési követelésére.

Magyar_Turan_szekely_ortuz

A Magyar-Turán Alapítvány alapítása óta a Kárpát-medence magyar nemzeti összetartozásának építését, erősítését tűzte célul. Mindenkit kérünk: vegyen részt az őrmáglya gyújtásokon.

A Magyar-Turán Alapítvány és a Magyar-Turán Szövetség a Kurultájnak és az Ősök Napjának otthont adó Bugacon gyújtja meg őrmáglyáját. A rendezvényre minden hagyományőrzőt és a magyar nemzeti összetartozás mellett elkötelezett testvérünket várjuk, egyben kérjük, hogy támogassák a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtési kezdeményezését, amellyel az Európai Unióban élő őshonos nemzetek régióinak, szülőföldjeinek elnyomását szeretnék jogszabályalkotással megszüntetni. Az 1 millió aláírást, az Európai Unió 7 tagállamából 2020. májusáig kell összegyűjteni.

Időpont: 2019. október 27. (vasárnap), 16:30

Helyszín: Bugac, Rigó József Művelődési Ház, Béke u. 27.