V. Ősök Napja – Felhívás a lovas hagyományőrző testvéreinkhez!

A magyar nemzeti kultúránk egyik legjellegzetesebb és talán az egyik legszebb része a lovas életmódra és hadviselésre vonatkozó hagyományrendszerünk. 2019. augusztus 16-18-án ötödik alkalommal ünnepeljük meg az Ősök Napját. A Bugacon megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. A mai Hazánkat Ősapáink lovas életmódjának és harcmodorának is köszönhetjük, ezért a magyar lovas hagyományőrzés a nemzeti kultúránk fontos alapköve.

Az Ősök Napja ünnepünkön (mint ahogy a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésen is) nagyon fontos szerepet játszanak a különböző lovas programok. Lovas és lova tisztelt vendég a legnagyobb magyar hagyományőrző ünnepen. Ősapáink hagyományainak bemutatása szinte elképzelhetetlen a lovak nélkül. Őseink megszelídítették a lovat, ezáltal meghódíthatták és lakóhelyükké tehették a hatalmas eurázsiai füves pusztákat. Táltos paripáik és különösen fejlett lovas hadviselésük révén a sztyeppei lovasnomádok a Világ legnagyobb birodalmait hozták létre.

kurultaj_lovasok

A pusztai ember élete sokszor a lovától is függött, különösen a harcok alakalmával. A földi lét elmúltával pedig a lovak még a nagy ”Égi utazásra” is elkísérték szeretett gazdáikat a Tengerkék égbe, a mindenség nagy ura, Tengri közelébe. Nagy közös ünnepünkre ezért szeretettel várunk minden lovas hagyományőrzőt! Mutassuk meg a nagyvilágnak, hogy még mindig lovas-nemzet a magyar, és hogy a Kárpát-medencében a magyar  lovas-hagyományőrzők milyen nagy összetartó erőt képviselnek!

Baráti szeretettel hívjuk meg a lovas hagyományőrző testvéreinket az V. Ősök Napjára, hogy a dicső múltunkat tovább élesztve egy fényesebb jövőképet tudjunk felmutatni az eljövendő szebb magyar világnak.

Barátsággal és üdvözlettel: a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés és az Ősök Napja szervezői

A jelentkezés menete, a kötelező házirend és a részvételi feltételek, illetve a regisztrációs lap elérhető erre a hivatkozásra kattintva.

Elérhetőségek:

Németh Szilvia +36 70 606 9564

Lovas bejelentkezés, regisztráció és információk:

 nemeth.szilvia@magyar-turan.hu

köböre_kurultaj