Bordó Sárkány – az Ősök Napján

2019. augusztus 17-én szombaton az Az V. Ősök Napja színpadán fellép a Bordó Sárkány Régizene Rend, a koncertjüket a kilátogató közönség háromnegyed héttől hallgathatja meg. Az alábbiakban  egy rövid ismertetőt olvashatunk az együttesről.

Bordo_Sarkany_osok_napja1

A Bordó Sárkány Régizene Rend, saját meghatározása szerint középkori világzenét játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel, a  középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok  pedig a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.

A Bordó Sárkány megalakulásától számítva, az elmúlt 8 évben 13 különböző külföldi országban adott koncertet. A nemzetközi színtéren bemutatta műsorát többek közt Norvégiában, Észtországban, Franciaországban, Spanyolországban, Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban is.

A zenekar, a Balassi Intézetek közül a Római a Bukaresti és a Tallinni Magyar Intézetben adott nagy sikerű koncertet. A zenekarnak eddig 3 nagylemeze jelent meg, 2010-ben  „Világfa”, 2013-ban „Óperencia”, valamint 2018 tavaszán „A lány és a sárkány” címmel.

BS_ON2