Az V. Ősök Napja színpadán a Palmetta zenekar

Az V. Ősök Napja színpadán, augusztus 18-án vasárnap délután lép fel a Palmetta zenekar. Az alábbiakban olvashatunk egy kis ismertetőt a magyar népzenei kincsünket feldolgozó együttesről.

palmetta_ON01

A Palmetta Zenekar 2008-ban alakult, egyedi stílust alkotva, a hagyományőrző népi rockot. Rockzenei alapokra hangszerelt népdalok, melyekhez vizuális élményként a színpadon 3 pár néptáncos a dal megfelelő tájegységének népviseletében táncol. A legismertebb népdalokat is feldolgozzák, mint az Indulj el egy úton…, Tavaszi szél vizet áraszt…, de nagyon fontos missziójuk a kevésbé ismert népdalok közismertté tétele is.

palmetta_neptanc02

Hat nagylemezük és egy koncert DVD-jük jelent meg az elmúlt 11 évben, rock, akusztikus, és népi gyermekdalokból álló gyermeklemez is, mely mára Aranylemez lett. A Palmetta, Kavalkád című 10. éves jubileumi nagylemeze megjelenésekor a Mahasz slágerlista 7. helyén nyitott.

Az Ősök Napja színpadán a Palmetta A Magyar Népi Kultúráért Közhasznú Egyesület bemutatja: a Palmetta zenekar Kavalkád című, jubileumi nagylemez bemutató, hagyományőrző népi rock produkcióját. Közismert és kevésbé ismert népdalkincsek Palmetta felfogásban, XXI. századi rock hangszerelésben, néptáncosaink különböző tájegységek népviseleteiben, fergeteges koreográfiákkal, ősi népi kultúránknak tisztelegve!

A zenekar mottója: „Ismerd meg a múltad, építsd a jövőt!”

 

IMG_4171