A Magyar Turán Szövetség csapata Kazakisztánban – A Nagy Sztyepp Nomád Világa – rendezvényen

Az elmúlt héten tartották Kazakisztánban az Ulu Dala Köshpendiler Alemy, „A Nagy Sztyepp Nomád Világa” nagyszabású nemzetközi hagyományőrző rendezvényt. A nomád fesztiválnak a Magyar Turán Alapítvány a társszervezője volt. A rendezvényen tradicionális íjász, lovas bemutatók, népzenei koncertek voltak megtekinthetők, ízelítőt nyújtottak több lovasnomád múltú nép kultúrájából.

Magyar_Turan_Ulu01

A nomád ünnepet Burunday város (Almaty megye) határában, a szkíta kori kurgánok, ősi idők óta tisztelt mezején tartották meg 9 ország –köztük hazánk- részvételével. A lovasíjászokból és gyalogos hadi hagyományőrzőkből álló magyar csapat mindkét ünnepnapon a főbemutatót tartotta, ízelítőt nyújtva a IX-X. századi magyarság keleten is elismert harci tudásából. A nagysikerű szerepléssel a magyar hagyományőrzők ismét méltón képviselték hazánkat.

Ulu_dala_hegyek

A rendezvényt Almaty akimátusa is támogatta, Baibek Baurzhan Kydyrgaliuly akim vezetésével. A kazak főszervező Aynur Akinova, az ünnep társzervezője a Magyar-Turán Alapítvány volt. A kazak szervezők közül említést érdemel Kairat Baltabay, aki már több esemény szervezésében is részt vett, segítve a kazak-magyar kapcsolatok fejlesztését és alapítványunk munkáját Kazakisztánban.

Almaty jurtaban

Ulu_ijasz

ulu_kaz_kirgz_magy

kaz_magyarturan

Kazak_arany_ember

piheno

Biro_interju_kazakTV

eloadas

Ulu_dala_hegy01

Turan_vacsora