Békéscsaba – kiállítás és előadás honfoglaló őseinkről

A Csabagyöngye Kulturális Központ és a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány közös szervezésében honfoglalás-kori kiállítás és előadás lesz megrendezve május 24-én Békéscsabán.

jurta_belso

Kiállítás Békéscsabán

A honfoglalás korát, elődeink mindennapjait bemutató kiállítás május 24-én, pénteken nyílik 14 órától. A kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központ Arany János Művelődési Háza, Mezőmegyer, Kossuth u. 1. szám alatt lesz megtekinthető. A kiállításon egy berendezett korabeli jurta, őseink tárgyai, használati és harci eszközei, illetve fotók és szemléltető anyagok lesznek megcsodálhatók a művelődési ház nagytermében és színpadán. Gondolva a gyerekekre egyes rekonstruált tárgyakat, fegyvereket kézbe lehet venni, közelebbről meg lehet vizsgálni. A tárlat 2019. június 4-ig tekinthető meg.

Kiállítás helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ – Arany János Művelődési Háza, Mezőmegyer Kossuth u. 1.

Megnyitó: 2019. május 24. péntek, 14 óra

Időtartam: 2019.05.24 – 2019. 06. 04.

 felszerelesek

Előadás Békéscsabán

A kiállítás nyitónapján 24-én pénteken délután 18 órától, tudományos – ismeretterjesztő előadást tart Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője a Csabagyöngye Kulturális Központban (Széchenyi u. 4.). Az előadás címe „A honfoglaló magyarság kulturális és embertani jellege”. Az előadásban a Kárpát-medencei honfoglalás-kori népesség embertani jellege és történeti párhuzamai kerülnek bemutatásra. Bíró András Zsoltnak a Magyar Természettudományi Múzeum kutatójának előadásán betekinthetünk őseink rendkívül érdekes történetébe valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetjük. 

Előadás helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ. Békéscsaba, Széchenyi u. 4. Ifi Casino Terem, 18 óra.

Időpont: 2019. május 24. (péntek) 18 óra.

 

PLAKAT_Békéscsaba_web