A Kazak Nemzeti Művészeti Egyetem Zenekara adott koncertet az MTA dísztermében

Február 28-án, a Budapesten tartott külügyminiszteri találkozó programjának részeként a Kazak Nemzeti Művészeti Egyetem Zenekara koncertet adott a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A koncert előtt Kairat Abdurrahmanov kazak és Szíjjártó Péter magyar külügyminiszter mondott ünnepi köszöntőt.

A meghívott díszvendégek között volt Baranyi András Magyarország kazakisztáni nagykövete, Nurbakh Rustemov Kazakisztán magyarországi nagykövete, Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár, továbbá a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány képviseletében Bíró András Zsolt kuratóriumi elnök.

Kazak_koncert

A Nur Orda együttes népi hangszereken szólaltatott meg népdalokat, valamint kazak és nemzetközi szerzők műveit adta elő. A 21 műből álló programot a közönség elismerő ovációval fogadta, így az estét végül két ráadás szám után egy közös öröm dalolás zárta, amelybe a nézők közül többen bekapcsolódtak.

Szíjjártó Péter külügyminiszter a koncert előtti köszöntőjében kifejtette, e kulturális rendezvények és az azokon résztvevők jószolgálati nagykövetek, akik erősítik az országaink közti kapcsolatokat.

Kazakisztán nagykövete Nurbakh Rustemov, az együttes művészeti vezetője, Kairat Abdurrahmanov külügyminiszter, Mándoki Ongajsa, Bíró András Zsolt

Kazakisztán nagykövete Nurbakh Rustemov, az együttes művészeti vezetője, Kairat Abdurrahmanov külügyminiszter, Mándoki Ongajsa, Bíró András Zsolt