Karacsun 2017- Téli Napforduló Ünnep – információk

2017. XII. 21-én a Magyar Turán Szövetség központi Karacsun – Téli Napfordulós Ünnepsége a Felvidéken, Gúta városa mellett lesz megrendezve. A többségében magyarok lakta (ma Szlovákiához tartozó) Csallóköz méltó helyszíne az Őseinkre való emlékezetnek, a téli emlékezésnek és a tavasz fényeit váró Karacsun – Téli Napfordulós ünnepünknek.

taltosdobok

Az idei téli napfordulós ünnep a felvidéki GÚTA-n (Kolárovo) kerül megrendezésre. Gúta Komárom felől az 573 sz. úton közelíthető meg, kb. 15 km Komáromtól. Gúta felől érkezők a település után, a csörgőpusztai csatornánál, a temető mellett forduljanak be a folyó felé.

A gépkocsikkal a temető előtti parkolóban és a csatorna két partján haladó út mentén lehet parkolni a talajviszonyoktól függően a szivattyúházig.

Gyalog érkezőknek a Komáromból induló autóbuszról a temető megállóhelynél kell leszállni, majd onnan kb. 800 m séta a gátig. A helyszín gyalogosan közelíthető meg, a Vágba torkolló csatorna szivattyúházától jobbra kb. 200 m a gáton haladó aszfaltozott kerékpárúton, majd le a folyópartra.

A szertartás a Vág folyó partján lesz. A vendégek részére melegedő-pihenő jurta áll rendelkezésre. Ételről-italról saját fogyasztásra mindenki maga gondoskodjon. A gáton és a folyóparton nincsen közvilágítás. Az irányt lámpásokkal jelöljük, de aki teheti, zseblámpát hozzon magával. Illemhely szükség esetén a Vermes törzs szállásán, a szivattyúház mögött van.

Mindenkinek szép ünnepet kívánunk!

Magyar Turán Szövetség

Helyszínrajz itt elérhető: KARACSUN_2017

Karacsun_felvidek

https://www.facebook.com/events/345349845931355/

KARACSUN_2017_web