Rakamaz – Turul ünnep

Május 20-án Turul ünnepet tartanak Rakamazon. A település a fennállásának 950 éves évfordulóját ünnepli. A „Rakamazi Turul” korongábrázolása, illetve a rakamazi tarsolylemez őseink egyik leghíresebb hagyatéka. Az ünnep megrendezésében a Magyar-Turán Alapítvány is közreműködik.

„A Turul ünnepről: Rakamaz fennállásának 950 éves évfordulóját ünnepli ebben az évben. Tiszta szívvel, igaz lélekkel várjuk mindazokat, akik számára fontos a HAGYOMÁNY, az ÉRTÉK, a MINŐSÉG és az ÖSSZETARTOZÁS. Hívjuk és várjuk mindazokat, akik egy tartalmas családi programot szeretnének eltölteni a hegy lábánál, a Tisza és a Bodrog találkozásánál a rakamazi üdülőövezetben.”

Rakamaz_turulunnep

A színes programok a teljeség igénye nélkül:

– Minősítő Íjászverseny a Keleti Gyepű és a Nagykállói Csillagösvény Íjász Egyesület szervezésében.

– X. századi kiállítás

– Lovas illetve lovas solymász bemutatók

– Fegyver és viselet bemutató

– Ízek utcája, mesterségek tere

– Szertűz

A Koncerteken, táncprogramokon és a hagyományőrzők találkozóján kívül a Turul Ünnepen a gyermekeket különféle érdekes játékokkal várják. A középkori játszóudvarban megismerkedhetnek a régi játékokkal és kipróbálhatják azokat. Örömteli perceket fog szerezni nekik: a lápjáró, a hordólovaglás, a tappancs park. Próbára teszi ügyességüket a gólyaláb és a labirintus.

„Legyenek ünnepeid! Rítusaid, mert azok tartanak meg mint egyént, és azok tartanak össze mint közösséget, népet, nemzetet. Ez az Ősök üzenete…” 

Bővebb információt a hivatkozásra kattintva érhet el: a Turul ünnep közösségi oldalán.