2015. évi karosi Karacsun programja – Téli Napfordulós ünnepeink

2015. XII. 21-én a Magyar Turán Szövetség központi Karacsun – Téli Napforduló Ünnepsége a Bodrogközben, Karos községben lesz megrendezve. Karoson a Honfoglalás Kori Látogató Központban megtartott ünnepség méltó helyszíne az Őseinkre való emlékezésnek, a téli emlékezésnek és a tavasz fényeit váró Karacsun – Téli Napfordulónak.

karacsun

Karacsun – Téli Napforduló programja:

14 h – Köszöntőt mond Szabó Péter a karosi Honfoglalás Kori Látogató Központ igazgatója és Torma Gábor Karos polgármestere. Az ünnepséget megnyitja Bíró András Zsolt a Magyar Turán Alapítvány elnöke.

14:30 h – Honfoglalás kori fegyver és viselet bemutató, a Magyar Turán Szövetség hagyományőrzői tartanak szablyavívás bemutatót.

15 h – Íjászbemutató, Kiss Péter és a Magyar Turán Szövetség.

15:30 h – Bíró András Zsolt az ősi magyar hagyományokról és a nomád világ ünnepeiről szól.

16 h – Krekács Zoltán solymászbemutatója

17 h – Szertűz: Regös Sziránszki József vezeti a Szert

Az este további részében Tóth Zsombor dudazenéje és az ország különböző régióiból érkező táltos dobosok lüktető ritmusai emelik magasba a lelkünket a közös virrasztás alkalmával.

Karos Karacsun plakát20

Akik nem tudnak a Bodrogközbe eljönni, de szívesen megünnepelnék a Karacsun – Téli napfordulós ünnepet, azoknak további helyszíneket ajánlunk, ahol a Magyar Turán Szövetség hagyományőrzői tartanak Szereket:

December 20-án, Vasárnap Tiszaalpáron, az Várdombon tartanak Karacsun ünnepet:

https://www.facebook.com/events/586027694883396/

 Tiszaalpár_Karacsun

December 21-én az Ősforrás Központban, (Tokodi Pincék, Bikás oldalnál) Sólyomfi-Nagy Zoltán vezetésével ünneplik meg a Karacsun – Téli Napforduló ünnepét:

https://www.facebook.com/events/891182270996913/

 osforras2

Tiszta, áldott Karacsunt kívánunk minden magyar testvérünknek!