Kurultaj – sátorozás, programok az ünnep előtt és után

A 2014. augusztus 8-10. között megrendezésre kerülő Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés sátortábora péntek reggeltől fogadja a vendégeket. Aki már a reggeli órákban érkezik és a közös ünneplés megkezdése előtt vagy éppen a három napos Magyar Törzsi Gyűlés után, meg szeretné nézni a Kurultájnak otthont adó Bugac és környékének szépségeit, annak egy kis ajánlót állítottunk össze.

A Kurultaj idejére sátortábort (kemping) állítunk fel, mely péntek reggeltől fogadja a látogatókat. WC, melegvizes zuhanyzó és gépkocsi parkoló tartozik hozzá, ennek díja egyszeri 4.000,- Ft. A Kurultájra kilátogató vendégek a Magyar Törzsi Gyűlés programjai előtt vagy után változatos programokat szervezhetnek maguknak a környéken. Látogatható (kérés esetén a nemzeti park vezetésével) az ország egyik legszebb természetvédelmi területe, a Kiskunsági Nemzeti Park.

 jurtak-630x418

Bugac is kínál látnivalókat: a Művelődési Ház mögött található a helytörténeti gyűjtemény, amely rendkívüli nyitva tartással fogadja a látogatókat. A közelben most tárják fel az egyik legnagyobb, európai szinten egyedülálló leleteket tartalmazó középkori monostor romjait. (Erről régebbi cikkünkben hírt adtunk http://kurultaj.hu/2013/09/szenzacios-arpad-kori-leletek-bugacon/).  Ide, a pusztamonostori ásatásokhoz is innen indul kijelölt túraútvonal. A túrázni vágyók ugyaninnen –szintén kijelölt útvonalon- látogathatják meg a KEFAG erdészeti kiállítását is.

http://www.bugac.hu/index.php?page=nevezetessegek

 http://www.kefag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=55&lang=hu

FONTOS!

A sátortábor területén tüzet semmilyen formában nem szabad gyújtani, (sátorban, kempingfőzővel sem!) dohányozni csak a kijelölt helyen lehet. A sátorhelyhez egy alkalommal ingyenes behajtás jár a tábor területére, de ha közben túrázás, vásárlás, stb. célból a gépkocsival elhagyjuk, akkor visszatéréskor a kemping jelölő matrica ellenére is parkolási díjat kell fizetni! (800,- Ft)

Az ünnep után érdemes lehet még felkeresni kinek – kinek ízlése szerint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot, vagy a várható melegben egy kis felfrissülést nyújtó kiskunmajsai Jona Thermál gyógy- és élményfürdőt.

 

Pásztormúzeum

Pásztormúzeum