Előadás Nagyváradon – Magyar őstörténet a természettudományok tükrében

 

A Magyar Turán Alapítvány stratégiai feladatának tartja – az elszakított magyar területeken – mind a megmaradás, mind pedig a magyar nemzeti közösségek megerősítése szempontjából a magyarság anyanyelvi művelődésének segítését. Kiemelten fontos a magyar történelemmel és őstörténeti kutatásokkal foglalkozó előadások megrendezése. 2014. április 09-én szerdán 18 órakor, Nagyváradon a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban (Szabadság u. 40.) tudományos – ismeretterjesztő előadást tart Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus. Az előadás címe: Magyar Őstörténet a természettudományok tükrében.

 PLAKAT_NAGYVARAD-page-001

 

Az előadó antropológus, humánbiológus, akinek szakterülete az ősi népességek rekonstrukciója. Az előadás a magyarság eredetének, vándorlásának és ősi rokoni kapcsolatainak bonyolult, szerteágazó problematikáját mutatja be, főleg az antropológia (embertan) genetika, régészet valamint az eddig kevésbé ismert (nagyobbrészt keleti) történeti források tükrében.

Betekinthetünk őseink rendkívül érdekes történetébe valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetjük.

A tudományos – ismeretterjesztő előadás vetített képes illusztrációkkal lesz színesítve, mindenkinek ajánljuk akiket érdekel a magyar őstörténet és a legújabb természettudományos eredmények.