Téli Napforduló – Karacsun ünnepünk a Hollóvölgyben (2013. 12. 21.)

 

A Magyar Turán Szövetség 2013. december 21-én tartja a Karacsun – Téli Napforduló ünnepét. Az ünnep idén Budakalászon a Hollóvölgyben lesz megtartva. Bár eddig sokszor a hegyekben, elvonultan, kis közösségek tartották a hagyományt, most a Magyar Turán Szövetség közös ünneplésre hívja a magyar hagyományőrzőket. Az ünnepi programok kíséretében együtt virrasztjuk át az év leghosszabb éjszakáját. 

 

A Karacsun – Téli Napforduló ünnepének helyszíne: Budakalász, Holló utca 45.

Az ünnepségen a hajnalig lobogó szertűz mellett virrasztjuk át az éjszakát. A téli hidegben fűtött jurták várják az ünnepségen résztvevőket, és Nyers Csaba natúrkonyhai szakács  ősi magyar múltat felidéző finom ételeiből kaphatnak ízelítőt az ünnepre kilátogatók.

 

Hívjuk minden magyar testvérünket, az Ősök hagyományát tisztelő embereket, hogy vegyenek részt a magyarok évbúcsúztató, reményteli jövőt váró ünnepén! Legyünk együtt az elmélyülésben, a lélek megtisztulásában, a reményben és a jövőt váró vidámságban. Töltsük ébren az év leghosszabb éjjelét, hogy kitartásunkkal erőt adjunk az éltető Napnak, de mindenek előtt önmagunknak az előttünk ,és nemzetünk előtt álló célok eléréséhez.

Legyen rajtunk a Teremtő áldása!