Felvidéki választások – magyar képviseletet a pozsonyi parlamentbe!

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelemmel fordultunk az elszakított országrészeinkben élő magyar testvéreink felé. Azonban a felvidéki magyarság napról napra szemeink előtt veszíti el 1000 éven keresztül ápolt önérzetét. Ezen a helyzeten sürgősen változtatni kell! Kiemelten fontos a teljes magyar egység mutatása a közelgő szlovákiai parlamenti választásokon. Elengedhetetlen, hogy magyar párt képviselje a felvidéki magyarok érdekét a pozsonyi parlamentben. A magyar egységet egyetlen erős párt, a Szövetség tudja képviselni.

 szovetseg

A felvidéki magyarságra nagyon erősen hatott a szláv (szlovák) asszimilációs politika. A hivatalos adatok szerint most is bő félmillió magyar él Felvidéken, de ha belegondolunk, hogy hány szlovákiai családban van magyar felmenő, akkor egészen más a helyzet. Tulajdonképpen magabiztosan állíthatjuk, hogy a mai felvidéki családok többségében magyar ősök találhatók. Az 1100 évnél is idősebb Kárpát-medencei magyar államnak több, mint ezer évig része volt Felvidék. Együtt vívtuk csatáinkat az idegen népekkel, ám őseink csak egységben tudtak győzni. Ma kiváltképp szükség van az egységre, ezért minden felelősen gondolkodó magyarnak az összefogást kell választania. A felvidéki magyarok történelemformáló kötelessége, hogy ismét magyar pártot jutassanak az országgyűlésbe, és erre ma egyedül a SZÖVETSÉG pártjának van esélye. Ezért kérünk minden magyart, hogy menjenek el szavazni a Szövetségre!

Tüntetés a magyar jogokért Pozsonyban / Fotó: Hideghéthy-Felvidék.ma

Tüntetés a magyar jogokért Pozsonyban / Fotó: Hideghéthy-Felvidék.ma

A Szövetség parlamentbe jutására azért is nagy szükség van, mert az elmúlt időszakban erősödött a magyar-, és kisebbségellenes politika Szlovákiában. Az elszlávosító propaganda tovább dübörög, ezt kizárólag csak közvetlen magyar érdekképviselet tudja megállítani. Ráadásul a felmérések szerint a két nagy szlovákiai politikai erőtér közül egyik sem tud többséget szerezni. Könnyen előfordulhat, hogy a pozsonyi törvényhozásba bejutott magyarok lesznek a mérleg nyelve. Egy ilyen történelmi esélyt bűn lenne elszalasztani, ezért a felvidéki magyaroknak nem csak joga, hanem kötelessége is a magyar Szövetséget támogatni.

A következetes nemzetiségvédelmi politika csakis a magyar párttól a Szövetségtől várható. Ezért érdeke a többi szlovákiai kisebbségnek – ruszinoknak, cigányoknak, de a vegyesházasságban élőknek is a Szövetség támogatása.

szovetseg_h

Számos magyar nemzettársunk régebben szlovák pártokra szavazott, ma tudjuk, hogy az ígéretek ellenére senki nem képviseli a magyar érdekeket a szlovák parlamentben. A magyar közösség a szlovák pártokban nem, csak is önmagában bízhat. Magyar képviselet nélkül a törvényhozásban elfogadhatják azt a tavaly bemutatott közigazgatási reformot, amely magyar többségű járásokat szüntetne meg, ezt nem hagyhatja egyetlen magyar sem!

 

Talpra magyar! Válaszd a Szövetséget!

szovetseg_k