VII. Ősök Napja – Köszönetnyilvánítás

Az idén hetedik alkalommal megrendezett Ősök Napja ünnep lezárult. Bugacon, a pusztában összegyűlt több tízezer ember méltósággal, rendben ünnepelt. A tizenöt év alatt még nem tapasztalt csapadékos időjárás ellenére majd’ minden programot sikerült rendben megvalósítani. Ezért szeretnénk kifejezni köszönetünket a rendezvény biztosításában részt vevő szolgálatok munkatársainak:

Az Országos Mentőszolgálat, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság helyszínen szolgálatot teljesítő személyi állományának, a Bugaci Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, hogy a hétvége balesetmentesen telt.

Külön köszönet Szabó László polgármester úrnak, a bugaci önkormányzat munkatársainak, a bugaci önkénteseknek, vállalkozóknak és lakosoknak, akik munkájukkal biztosították, hogy a programok gördülékenyen folyjanak.

Köszönetet mondunk a Kárpát-medence minden szegletéből idesereglő hagyományőrzőknek és önkéntes segítőknek, a Turán Szövetség tagjainak és támogatóinak, akik a rendezvény alatt is dolgoztak és azoknak, akik jelenleg is dolgoznak azon, hogy a felépített létesítmények a jövő évi rendezvényig biztonságban legyenek.

kurultaj_eletfa_65

Az ünnepen túl, ez az összefogás, melyben a civil szervezetek, magánszemélyek, állami szervezetek, közszolgáltatók és vállalkozók vállvetve működnek együtt, és az az örömteli siker, mely munkájuk eredményeképpen megvalósult, mindannyiunk számára megmutatta, hogy a valódi magyar értékek megőrzése mentén igazi közösség kovácsolódott, mely képes legyőzni minden nehézséget és élni fog a jövőben is.

Az idén az időjárás is kihívásokat állított elénk, de álltuk a próbát és szép, tartalmas és méltó ünnepet valósítottunk meg. Köszönet illeti mindazokat, akik ebben részt vettek.

A szervezők nevében szeretnék köszönetet mondani a felsorolt szervezetek munkatársainak és mindazon névtelen segítőnek, a sportolóknak, a hagyományőrző csapatoknak, lovasoknak, gyalogosoknak, Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról és szerte a Kárpát-medencéből, akik munkája nélkül nem lehetett volna ilyen szép az ünnep.

Köszönjük szépen, és találkozunk jövőre a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésen!

Varga Zoltán

az Ősök Napja ünnep programigazgatója

és

Bíró András Zsolt

a Magyar Turán Alapítvány elnöke