Kurultaj 2022 – Köszönetnyilvánítás

A Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés 2022. évi rendezvénye véget ért. A 27 rokon nemzetből érkező díszvendégek küldöttségei rendben hazautaztak. Mind a helyszíni programok, mind a kísérő rendezvények eseményei a tervek szerint, rendben zajlottak le, és külön öröm, hogy a feszült nemzetközi helyzet ellenére sikerült a küldötteket eljuttatni az ünnepre. 

300599237_5103289976464736_6907738672662308420_n

Bugacon, a pusztában összegyűlt több tízezer ember méltósággal, rendben ünnepelt. A különlegesen forró időjárás ellenére az ünnep nyugodtan, méltóságteljesen telt. Ezért szeretnénk kifejezni köszönetünket a rendezvény biztosításában részt vevő szolgálatok munkatársainak:

Az Országos Mentőszolgálat, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság helyszínen szolgálatot teljesítő személyi állományának, a Bugaci Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Polgárőrség tagjainak, az Bugaci Önkormányzat munkatársainak, a bugaci önkénteseknek, a vállalkozóknak és lakosoknak, akik munkájukkal vagy anyagi hozzájárulásukkal biztosították, hogy a hétvége programjai gördülékenyen folyjanak. Külön köszönet illeti Szabó László polgármester urat és a bugaci önkormányzat munkatársait, akik a rendezvény alatt is dolgoztak és azoknak a munkatársainknak és önkénteseinknek, akik jelenleg is dolgoznak azon, hogy a felépített létesítmények a jövő évi rendezvényig biztonságban legyenek.

Köszönetet mondok továbbá a Magyar Nemzeti Múzeumnak, a Pécsi Janus Pannonius Múzeumnak, a Szegedi Móra Ferenc Múzeumnak, a Magyar Természettudományi Múzeumnak, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak és mindazon munkatársaiknak, akik hozzájárultak a programok sikeres megvalósításához.

Az ünnepen túl, ez az összefogás, melyben a civil szervezetek, magánszemélyek, állami szervezetek, közszolgáltatók és vállalkozók vállvetve működnek együtt, és az az örömteli siker, mely munkájuk eredményeképpen megvalósult, mindannyiunk számára bebizonyította, hogy jó úton haladunk és újult erővel tudjuk folytatni a munkánkat.

A szervezők nevében szeretnék köszönetet mondani továbbá a hagyományőrző csapatoknak, lovasoknak, gyalogosoknak, Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és szerte a Kárpát-medencéből, akik megértették az ünnep jelentőségét, és dacolva hőséggel, fáradtsággal és minden zavaró körülménnyel, végigvitték az ünnepi programokat.

Ez alkalommal a rokon népek magas rangú küldöttei, miniszterek és diplomaták, a nagy nemzetközi türk szervezetek és hagyományőrző sportszervezetek vezetői is együtt ünnepeltek a magyarsággal, és sikerült több fontos, jövőbe mutató megállapodást kötnünk. A magyar hagyományőrzés jövője szempontjából történelmi együttműködés vette kezdetét Bugacon.

Köszönjük szépen, és találkozunk jövőre az Ősök Napján, illetve évközben a Magyar Turán Szövetség rendezvényein!

Varga Zoltán

technikai igazgató

Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány