Hét Vár Erdély Kupa – rangos verseny a hétvégén

A Magyar Turán Szövetség egyik jelentős erdélyi – partiumi – tagszervezete a Pusztai Farkasok Ordas Nemzetsége, a hétvégén egy nagyszabású íjászverseny szervezésében vesz részt a nagyváradi Festum Varadinum ünnep keretében. Az alábbi cikkben a szervezők leírását olvashatjuk a partiumi íjászcsapatról és a hétvégi versenyről.

Ordas_nemzetseg

A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének négy tagja 2013-ban létrehozta a Nomad Archers Sportklub-ot amelyet 2014-ben sikerült a Román Íjszövetséghez beíratni. Előtte a RISZ (Román Ijász Szövetség) versenyein részt vettünk de egy nem magyar klub színeiben ahol folyamatosan első, második vagy harmadik helyen végeztünk az országos versenyeken. Azóta folyamatosan járunk romániai és nemzetközi versenyekre szép eredményekkel. Pályázati pénzből sikerült az internet oldalt is létrehozni www.csnomad.ro/hu címen román és magyar nyelven.

Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének tagjai a Fehér Megyei Honfoglaló Hagyományőrzők Találkozóján, Fugad falu Bánffy Kastély kertjében

Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének tagjai a Fehér Megyei Honfoglaló Hagyományőrzők Találkozóján, Fugad falu Bánffy Kastély kertjében

 A Hét Vár Erdély Kupa versenysorozat 2019-ben lett létrehozva, hogy válaszoljon a partiumi és erdélyi íjászok egy olyan igényére hogy az íjászversenyeket a Kárpátokon kívülről (ezeket a versenyeket eddig a Román Íjászszövetség szervezte) a Kárpátokon belülre szervezze. Hét sportegyesület összefogott és létrehozta hagyományteremtő szándékkal ezt a versenysorozatot. A Hét Vár Erdély Kupán részt lehet venni természetes anyagú, modern anyagú hagyományos íjakkal, ablakos íjakkal, vadászreflex és barebow íjakkal. Nemcsak ij szerint, hanem férfi és a női kategóriában hirdetnek győztest: 10 év alatt, 10-14 évesek, 15- 17 évesek, 18-20 évesek, 21-50 évesek valamint 50 év felettiek. A versenysorozat 2022-ben már tíz fordulóra duzzadt és a helyszínek Erdély és Partium szépséges vidéke.

A mi versenyünk 2022 május 28-án lesz megszervezve Nagyvárad mellett a Posticum tanyáján egy tó partján. A nagyváradi Festum Varadinum ünnep idén lesz harminc éves és megjelenik a verseny az ünnep leírásában. A tavalyi versenyünkön 171 ijász vett részt.

További információk a linkre kattintva elérhetők.

VERSENYPLAKAT 2022 APR 22