Székely Szabadság Napja – Tüntetés a székely autonómiáért

2019. 03. 10-én a Székely Szabadság Napján, tüntetést szerveznek Marosvásárhelyen, Székelyföld autonómiájáért. A Székely Nemzeti Tanács elnökének, Izsák Balázsnak a felhívása a vasárnapi tüntetésre:

szekely_szabadsag

Március tizedikén, 16 órakor gyűljünk össze a marosvásárhelyi Postaréten, és onnan vonuljunk, a hagyománynak megfelelően a város főterére, a kormányhivatal elé. Legyünk erősek, bátrak és következetesek, és üzenjük meg az egész világnak: alkotmányos eszközökkel, erőszakmentesen, de rendíthetetlen kitartással igényeljük a székelyek szabadságát: Székelyföld államon belüli önrendelkezését.

Kérjük Székelyföld lakóit, hogy emlékezzenek meg ismét a Székely Szabadság Napjáról, aki pedig teheti, jöjjön Marosvásárhelyre, hogy békésen, méltósággal nyilvánítsuk ki közösségünk autonómiaigényét. Kérjük a magyar pártokat, civil szervezeteket, a magyar történelmi egyházak gyülekezeteit, legyenek részesei az előkészületeknek, és ösztönözzék részvételre a székelyeket és egész Erdély magyarságát. Szervezőkként gondoskodunk arról, hogy autóbuszok induljanak minden olyan helyszínről, ahol erre igény van.

Kérjük a nagyvilágban élő magyarok szervezeteit, hogy 2019. március 10-én vonuljanak székely zászlókkal Románia külképviseletei elé, és fejezzék ki szolidaritásukat a székely autonómiamozgalommal. Fontos, hogy minél többen legyünk, hogy megértessük mindenkivel: sem fenyegetés, sem a jogsértő intézkedések változatlan fenntartása nem félemlít meg bennünket, a mi küzdelmünknek változatlanul a székely szabadság a tétje.

Magyar lakta területek a mai Romániában. A piros szín a magyar többséget jelzi!

Magyar lakta területek a mai Romániában. A piros szín a magyar többséget jelzi!

 

Szekely_magyar