Sátorral a Kurultajra! (+ infó a menetrend szerinti buszjáratokról)

A 2018. év 08. 10-12. között megrendezésre kerülő Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés nagy kempingtáborral várja az ünneplésre érkező közönséget. A kempingsátorral érkező vendégek a kialakított nagy kiterjedésű táborhelyen átélhetik a közös ünneplés felemelő érzését, új barátságok születnek, ősi kapcsolatok elevenednek fel a rokon népeinktől érkezett vendégekkel.

A bugaci ünnepen augusztus 10-től várja lakóit a sátortábor, melyet meleg vizes fürdőkonténerek és mobil wc-k tesznek otthonosabbá. A kemping előnye, hogy közvetlenül az ünnepi rendezvények színhelye mellett fekszik, így a Kurultajra érkezett vendégek mélyebben átélhetik a magyarság ősi múltját megidéző, és az rokon kultúrákat felelevenítő szellemiséget.

hun kapu

A kempingtábor éjjeli világítást kap és járőrszolgálat felügyeli az ünnepen a sátortábor nyugalmát. A sátortáborba külön előzetesen regisztrálni nem kell. Főzési lehetőség nincsen, (sátrakon belül is tilos tüzet rakni a kiterjesztett tűzgyújtási tilalom miatt), viszont olcsó éttermek lesznek a helyszínen.

vendéglátás Ősök Napja

A Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés programjainak látogatása továbbra is ingyenes marad. A nagycsaládosokat is segítve a sátorozási díj -hasonlóan a 2016-os Kurultajhoz – az egész ünnep időtartamára számítva 4000 HUF/ sátor. Tehát az összeg nem személyenként, hanem normál méretű (maximum 5-6 m2-es) sátorra értendő, az ott töltött időtartamtól függetlenül.  A lakóautó, lakókocsi beállhat a kemping területére, (ennek díja szintén 4000 Ft), sajnos azonban az elektromos hálózathoz hozzáférést nem tudunk biztosítani! A sátorhelyeket péntektől lehet elfoglalni, táborbontás hétfő reggeli óráktól.

osok_napja-128

Információk a menetrendszerinti buszjáratokról

A Kurultaj rendezőinek megkeresésére a DAKK Zrt buszjáratairól az alábbi információt kaptuk:

„A Kurultaj 2018 rendezvényt Kecskemét autóbusz állomásról induló 5222 Kecskemét – Bugac – Móricgát autóbuszvonal járataival, valamint Kiskunfélegyháza autóbusz-állomásról induló 5267 Kiskunfélegyháza – Bugac – Móricgát autóbuszvonal járataival a „Bugac, Daráló” elnevezésű megállóhelyen le- és felszállással lehet megközelíteni.

Bugac, Daráló megállóhely a rendezvény főbejáratától 500 méterre található Bugac községbe vezető úton.

A rendezvényre külön céljáratokat nem áll módunkban biztosítani, de a menetrendben meghirdetett járatokon nagyobb férőhely-kapacitást tudunk rendelkezésre bocsájtani.

Kiskunfélegyházán a vasútállomást a járatok nem érintik. A legközelebbi „Kiskunfélegyháza, Bercsényi út 21.” elnevezésű regionális autóbusz-megállóhely a vasútállomástól 800 méterre található.”

Menetrendszerinti járatokon az alábbi utazási lehetőségek állnak rendelkezésre:

KURULTAJ 2018. Menetrendszerinti járatokon utazási lehetőségek