A Hódítók Kupáján aranyérmet szerzett Mónus József – a Kurultajon is bemutatja tudását!

“Farkas” aki a Magyar Turán Szövetség által létrehozott hagyományőrző közösség oszlopos tagja, már az elmúlt Kurultájokon is világcsúcsokat állított fel, majd többek között Törökországban, Kínában, Mongóliában és az USA-ban számtalan világversenyt nyert meg és újabb világrekordokat ért el, ismét győztesként emelte fel a magyar zászlót. Május végén, Törökországban rendezték meg a 6. Hódítók Kupája világversenyt, Isztambulban. Farkas magabiztos győzelmet aratott, az 50 fontos íjerősségű távlövő kategóriában. Mónus József hatalmas távlövéseit az augusztusi Kurultajra kilátogató közönség is megcsodálhattja.

Mónus József a Magyar Turán Szövetség zászlójával a Hódítok Kupáján, Isztambulban

Mónus József a Magyar Turán Szövetség zászlójával a Hódítok Kupáján, Isztambulban

Mónus Józsefnek – Fehérfarkasnak, idén hatalmas kihívással kellett szembenéznie, mert az isztambuli rangos világverseny szervezőbizottsága módosított szabályokkal írta ki a versenyt. Pontosabban a sportlövő előírásokat alkalmazták a harci-távlövő tradicionális kategóriában is. A megszokott íjfeszítési technikát nem lehetett alkalmazni, kizárólag hüvelykujjal lehetett feszíteni, így a jól begyakorolt három húzóujjas módszer tiltott lett. Farkasnak szűk egy hónapja maradt a hüvelykujját 132 fontra felkészíteni. Mónus Józsefnek így a május hónapja a reggeltől – estig tartó edzésről szólt. A bajnokunk így is győzni tudott! A versenyen az 50 fontos kategóriában indult el és történelmi íjjal, fa vesszővel aratott győzelmet, így ismét felemelhette a magyar zászlót a győztes jogán. Gratulálunk a szép eredményhez!

Az augusztusi Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlésre kilátogató közönség megcsodálhatja Mónus József gigantikus lövéseit, a Farkas ismét meghökkentő távolságokra fogja elrepíteni nyilait.

snapshot10

A dobogó 1. fokán a Farkas a 6. Hódítók Kupáján

Mónus József a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlésen

Mónus József a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlésen