ÍJÁSZVERSENY KIÍRÁS

KEDVES MAGYAR TESTVÉREIM!

II. ŐSÖK NAPJA  2013. 08. 10. 

Idén is immáron harmadik éve bevezetett, sikeres versenyrend szerint rendezzük az  Ősök tiszteletének jegyében kiírt versenyünket, amin nagy hangsúlyt kap a harcos fizikai felkészültsége és az íjászatbeli jártassága egyaránt. A versenyen elért eredményt idén is kombináltan értékeljük, figyelembe véve a találati pontosságot és a versenyző gyorsaságát.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Célonként egy lövést lehet leadni. A célfelületeken 5-8-10 pontot lehet elérni.
Tehát az elérhető maximum lőtt pontszám 70 pont, amihez hozzájönnek a szintidő megtakarításból származó „+”, vagy idő túllépés miatti „-” pontszámok.

A pálya és a lőállások helyenként nehezített útvonalon, átlagos képzettségű harcos számára könnyen teljesíthető szintidővel, 2D és 3D-s célokkal lesz kiépítve ( 7-db. ).

A verseny az alábbi kategóriákban zajlik.

Apród                                      14- 18. éves leány és fiú.
Harcos                                     18- 55 éves hölgy és úr.
Tiszteletre méltó:                    55 év feletti hölgy és úr.

A versenyen részt venni csak tradicionális íjakkal, és sporthegyes favesszőkkel lehet. Középlövő íj nem engedélyezett. Tovább közelítve az eredetiséghez, idén a kifutó használata is tiltásra került.

A versenyzők lehetőségük szerint  korhű viseletben versenyezzenek ( V-X. század ) ezzel is tisztelegve őseink szelleme előtt. Aki nem rendelkezik hagyományőrző viselettel az is indulhat, de előfeltétel a konzervatív öltözet (hosszúnadrág, zárt lábbeli és reklámoktól mentes felsőruha) viselete.

Kerülendők: napszemüveg, papucska, szandi, rövidnadrág, bikini stb.  (A dohányzás amúgy is tiltott)

A verseny a szombati napon a küzdőtér melletti pályán zajlik. Nevezés 8 és 10 óra között. Gyakorlás a pálya mellett 10 óráig. Megnyitó 10 órakor.

Nevezési díj nincs!

A győztesek értékes díjazásban részesülnek!

Kizáró ok: alkoholos befolyásoltság és a rendezvény méltóságához méltatlan viselkedés.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Az esetlegesen okozott károkért a felelősséget vállalja, ezt a beírólapon aláírásával igazolja.
Fiatalkorúak esetében a kísérő a felelős személy.

Bte. Szabó József

A versenyre mindenkit vár szeretettel a szervezőség.

Békés harcot!                                                  Áldás!