Magyar nemzeti összefogás a székelység jogainak védelmében!

A Magyar Turán Szövetség a közélet minden területén kiáll a székelység alapvető jogaiért és a Székelyföld területi autonómiájáért! Álljunk ki együtt, székely testvéreink jogaiért, Kárpát-medence szerte tűzzük ki a székely zászlót!

 Az utóbbi hónapokban a soviniszta, magyarellenes  román kormányzat, korlátozta és büntetéssel fenyegette a székely lobogót használó székelyföldi önkormányzatokat.

 A székelység a magyarság egyik legősibb nemzetrésze. A magyarságra nézve tragikus trianoni békediktátumot követően, Erdély elcsatolásával az egész székelység, akarata ellenére egy idegen ország, Románia polgára lett. Innentől kezdve a székelység történetének legtragikusabb időszaka kezdődött el, amely tart a mai napig is.

A székelyek minden üldöztetés és elnyomás ellenére rendületlenül megtartották hagyományaikat, anyanyelvüket és ragaszkodásukat a Magyar Hazához ! Sohasem adták fel a reményt és mi sem adjuk fel! A 2004-es, a hazaárulók által manipulált sikertelen népszavazás (ahol ugyan az igenek győztek, de nem megfelelő arányban) következtében csorba esett a nemzet becsületén (ez volt a célja a magyarellenes erőknek)! Most egy nemzeti összefogás és egységes kiállás a székelység alapvető jogai (anyanyelv használat, nemzeti szimbólumok szabad használata) és a Székelyföldi területi autonómia megvalósítása érdekében visszaállíthatja a nemzet becsületét! Székely testvéreink kiállnak a jogaikért, de most szükség van minden magyar, az egész Nemzet támogatására!

 Minden magyar testvérünket arra kérjük, hogy lehetőségeihez mérten a közélet minden területén álljon ki ezen törekvések mentén: a szolidaritás jeleként a lehető legtöbb helyre helyezzenek ki székely nemzeti lobogót.

 Aki teheti személyesen vegyen részt a tavasszal megtartandó erdélyi autonómia tüntetéseken (részletes információk később a honlapunkon olvashatók).

 Magyar Testvéri szeretettel a Magyar Turán Szövetség

 

Autonómiát székelyföldnek!

Székely legény magyar zászlóval