A TÜRKSOY legrangosabb kitüntetését adták át Bíró András Zsoltnak

TÜRKSOY (Türk Kultúra Nemzetközi Szervezete) amely a türk nemzetek legnagyobb közös kulturális szervezete, a legrangosabb kitüntetését az „Onur Nişani” /Tisztelet Érdemérem/ medálját adományozta Bíró András Zsolt magyar antropológusnak, a Magyar Turán Alapítvány elnökének. A kitüntetést az ankarai székhelyű szervezet elnöke, Sultan Raev úr adta át személyesen a budapesti InterContinetal hotelban tartott ünnepségen.

Sultan Raev a TÜRKSOY elnöke és Bíró András Zsolt a Magyar Turán Alapítvány elnöke

Sultan Raev a TÜRKSOY elnöke és Bíró András Zsolt a Magyar Turán Alapítvány elnöke

 A TÜRKSOY indoklása szerint a magyar szervezet elnökének rendkívüli szerepe volt, abban hogy az egész Világ jobban megismerhette a magyar és a türk nemzetek ősi kultúráját, hagyományait és történelmük legjelentősebb fejezeteit, valamint a lovasnomád civilizációt – jelentőségéhez méltón – mutatta be nemzetközi színtéren. A magyarországi Hun-Türk Kurultaj megszervezése jelentősen hozzájárult a közös értékeink megismertetéséhez, megbecsüléséhez valamint a magyar és a türk nemzetek további integrációjának erősítéséhez.

A TÜRKSOY honlapja megjegyzi, hogy a magyar kutató szervező és tudományos munkája számos területen (kultúra, tudomány és sport) növelte a türk nemzetek szervezeteinek együttműködését amely több területen is kormányzati rangra emelkedtek.

Turksoy_oklevel