Tölts el 3 napot az Ősök Napján – táborozás az ünnepen

A 2021. évi augusztus 13-15. között megrendezésre kerülő Ősök Napja nagy kempingtáborral várja az ünneplésre érkező közönséget. A kempingsátorral érkező vendégek a kialakított nagy kiterjedésű táborhelyen átélhetik a közös ünneplés felemelő érzését. A jurtával érkező hagyományőrzők pedig a jurta falu életéhez csatlakozhatnak.

hun_kapu_naplemente40

A bugaci ünnepen augusztus 13-tól várja lakóit a sátortábor, melyet meleg vizes fürdőkonténerek és mobil wc-k tesznek otthonosabbá. A kemping előnye, hogy közvetlenül az ünnepi rendezvények színhelye mellett fekszik, így a Ősök Napjára érkezett vendégek mélyebben átélhetik a magyarság múltját megidéző ünnepet.

A kempingtábor éjjeli világítást kap és járőrszolgálat felügyeli az ünnepen a sátortábor nyugalmát. A sátortáborba külön előzetesen regisztrálni nem kell. Főzési lehetőség nincsen, (sátrakon belül is tilos tüzet rakni a kiterjesztett tűzgyújtási tilalom miatt), viszont olcsó éttermek is lesznek a helyszínen.

kurultaj_kozonseg40

Az Ősök Napja ünnep (mint a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés) programjainak látogatása továbbra is ingyenes marad. A nagycsaládosokat is segítve a sátorozási díj idén sem emelkedett – az egész ünnep időtartamára számítva 4000 HUF/ sátor. Tehát az összeg nem személyenként, hanem normál méretű (maximum 5-6 m2-es) sátorra értendő, az ott töltött időtartamtól függetlenül.  A lakóautó, lakókocsi beállhat a kemping területére, (ennek díja szintén 4000 Ft), sajnos azonban az elektromos hálózathoz hozzáférést nem tudunk biztosítani! A sátorhelyeket péntektől lehet elfoglalni, tábor teljes elbontása a hétfőn a reggeli óráktól kezdődik.

Ősök Napja - jurtafalu

Ősök Napja – jurtafalu

A jurtákkal érkező hagyományőrzők, csapatok csatlakozhatnak a jurtafalu életközösségéhez. Azonban a jurtatábor lakóinak be kell tartania azokat a feltételeket, amelyekkel igyekszünk korhű hangulatot teremteni és egy fajta rendet fenntartani. A jurtatáborról itt olvashatóak a részletek: http://kurultaj.hu/2021/08/osok-napja-taborozas-jurtaval/