Vasárnap helyhatósági választások lesznek Erdélyben

Szeptember 27-én vasárnap helyhatósági választásokat tartanak Romániában, így a magyar kultúra bölcsőjében, Erdélyben is. Kiváltképpen fontosnak tartjuk, hogy a legnagyobb elcsatolt országrészünkben, Erdélyben, ahol a legnagyobb számú magyar kisebbség él, magyar nemzetiségű jelöltek győzzenek minél több településen, területen.

fotó:  Pestisracok.hu

Kolozsvári magyarok / fotó: Pestisracok.hu

A Magyar Turán Alapítvány kéri minden erdélyi (és romániai) magyar testvérünket, a Magyar Turán Szövetség erdélyi tagjait, hogy szavazataikkal támogassák a legesélyesebb magyar jelölteket és mozgósítsák szavazásra rokonaikat, ismerőseiket is!

A mozgósításra azért is van szükség, mert sajnos léteznek magyarellenes széthúzó erők, pártok is. Erre a legdöbbenetesebb példa a magyarországi Momentum nevezetű szélsőségesen nemzetellenes baloldali párt. A párt elnöke Fekete Győr András ismételten a magyar jelöltekkel szemben, a románok mellett kampányolt, arra hívta fel az erdélyi magyarok figyelmét, hogy a liberális román testvérpártjuk jelöltjeire szavazzanak a magyarok ellenében. Ez a nyílt nemzetárulásnak tekinthető nyilatkozat jól rámutat a magát liberálisnak tartó párt valódi arculatára, globalista, saját hazájának érdekeit semmibe vevő gondolkodására. Tehát a román nacionalista erőkön kívül, a magát magyarnak mondó internacionalisták aknamunkája ellen is fel kell vértezni magunkat.

Erdély zászlója egy kolozsvári demonstráción / fotó: maszol.ro

Erdély zászlója egy kolozsvári demonstráción / fotó: maszol.ro

A vasárnapi választáson több olyan településen is nagyon fontos a teljes mozgósítás, ahol kiélezett a politikai harc, de nagy eséllyel magyar polgármester győzhet. Ilyen Szatmárnémeti, és a székelység művelődési központja, Maros Megye székhelye Marosvásárhely.

Marosvásárhelyen, ahol a polgármesteri tisztségért egy magyar és 12 román jelölt szállt versenybe, jó esélyekkel indul Dr. Soós Zoltán független jelölt. A Maros Megyei Múzeumot történészként vezető Soós Zoltán a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűléseknek is rendszeres előadója, az ez év márciusi hun konferencia házigazdája. Marosvásárhelyen a legnagyobb lélekszámban magyarlakta erdélyi városban kulcsfontosságú, hogy magyar polgármester legyen a jövőben.

Magyar lakta területek a mai Romániában. A piros szín a magyar többséget jelzi!

Magyar lakta területek a mai Romániában. A piros szín a magyar többséget jelzi!

A választásokat segítő magyar intézkedés, hogy korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román vagy kettős állampolgárok, ha azért utaznak Romániába, hogy részt vegyenek a vasárnapi önkormányzati választásokon. Az operatív törzs úgy döntött, hogy nem kerülnek karanténba Magyarországon azok, akik részt vesznek a választáson, és ezt a román személyi igazolványukra a szavazáskor ragasztott matricával tudják igazolni.
A szavazók és kiskorú gyermekeik vasárnap reggel 8 órától hétfőn reggel 9 óráig a magyar-román határ bármelyik átkelőhelyén korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra.

A jól működő városok, a térségek gazdasági és kulturális virágzása a román nemzetiségű polgárok érdeke is, a közeli és távolabbi múlt eddig is bebizonyította, hogy legerőteljesebb fejlődést magyar vezetéssel lehet elérni. Kérjük szavazzon minden erdélyi polgár a magyar jelöltekre!

Soós Zoltán a Maros Megyei Múzeum régész igazgatója és Bíró András Zsolt antropológus a Magyar Tirán alapítvány elnöke a hun arcrekonstrukció átadásakor

Soós Zoltán a Maros Megyei Múzeum régész igazgatója- Marosvásárhely polgármester jelöltje,  és Bíró András Zsolt antropológus a Magyar Turán Alapítvány elnöke a hun arcrekonstrukció átadásakor Marosvásárhelyen.

 

erdelyz

 

kurultaj.hu, MTI, maszol.ro