Ősök Napja – Köszönetnyilvánítás

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Ősök Napja ünnep nagy sikerrel zárult. Bugacon, a pusztában összegyűlt több tízezer ember méltósággal, rendben ünnepelt. A látogatószám minden korábbi Ősök Napja látogatószámát messze meghaladta. Valamennyi programot sikerült rendben megvalósítani. Ezért szeretnénk kifejezni köszönetünket a rendezvény biztosításában részt vevő szolgálatok munkatársainak:

Az Országos Mentőszolgálat, a Rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság helyszínen szolgálatot teljesítő személyi állományának, a Bugaci Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Polgárőrség, az Országos Lovas Polgárőr Szövetség tagjainak, a bugaci önkénteseknek, vállalkozóknak és lakosoknak, akik munkájukkal biztosították, hogy a hétvége programjai gördülékenyen folyjanak.

Osok_napja2019

Külön köszönet illeti Szabó László polgármester urat és a bugaci önkormányzat munkatársait, akik a rendezvény alatt is dolgoztak és azoknak, akik jelenleg is dolgoznak azon, hogy a felépített létesítmények a jövő évi rendezvényig biztonságban legyenek. Az ünnepen túl, ez az összefogás, melyben a civil szervezetek, magánszemélyek, állami szervezetek, közszolgáltatók és vállalkozók vállvetve működnek együtt, és az az örömteli siker, mely munkájuk eredményeképpen megvalósult, mindannyiunk számára bebizonyította, hogy jó úton haladunk és újult erővel tudjuk folytatni a munkánkat.

osok_napja_2nak

Az idén egy különleges programot is megvalósítottunk. Bemutattunk egy, a honfoglalás korát idéző nomád vonulást, melyben több száz lovas és gyalogos hagyományőrző vett részt málhás állatok, lovak, tevék, bivalyok és egy rackanyáj kíséretében. Ez egyedüli, és számos nehézséget, kockázatot magában rejtő feladat volt, amelyet a résztvevők odafigyelésének és példás együttműködésének köszönhetően nagyszerűen sikerült. Köszönet illeti mindazokat, akik ebben részt vettek.

A szervezők nevében szeretnék köszönetet mondani a felsorolt szervezetek munkatársainak és mindazon névtelen segítőnek, a sportolóknak, a hagyományőrző csapatoknak, lovasoknak, gyalogosoknak, Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról és szerte a Kárpát-medencéből, akik munkája nélkül nem lehetett volna ilyen szép az ünnep.

Köszönjük szépen, és találkozunk jövőre a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésen!

Varga Zoltán

az Ősök Napja ünnep

programigazgatója

Osok_napja_szertuz