Turán – Hagyományőrző Sportok Viadala

Minden idők legnagyobb szabású, hazai hagyományőrző sportviadalát (2 napos verseny sorozat) rendezi meg a Kurultajt is szervező, Magyar-Turán Alapítvány által létrehozott hagyományőrző szövetség, Albertirsán, június 26-27–én.

Turán Sport Viadal

A hagyományőrző sportolók tíz (egyéni és csapat) versenyszámban mérhetik össze tudásukat.

Látványos lovas és gyalogos versenyszámok is lesznek, amelyek némelyikében különleges korabeli, főleg nomád fegyverek (szablya, lándzsa, visszacsapó íj, fokos) használatát is láthatják az érdeklődők. A lovas versenyszámokra előregisztráció szükséges, valamint a lovakkal már az előkészítő napon (június 25. péntek) 17-óráig a helyszínre kell érkezni. A lovak egészségi állapotát és oltási papírjait a szervezők ellenőrzik. A versenyek mellett érdekes lovasharc és solymász valamint köböre (lovasnomád taktikai csapatjáték) bemutató is lesz.

0_gerely

A következő versenyszámok lesznek:

– Turán lovasharc verseny tereppályán (íj, szablya, lándzsa használat időméréssel)

– Eredeti Kassai rendszerű lovasíjász verseny

– Hagyományőrző gyalogos harci íjászat (pálya íjászat)

– Gyalogos íjász céllövő verseny

– Lovas lándzsapárbaj

– ”Puszta vágta” – gyorsasági lóverseny (600m és 1200m )

– Szablyavívó verseny

– ”Vértes harc” hadi párbajvívás (nomád páncélzatban, sisakban, pajzshasználattal)

– ”Puszták népe” (lovas ügyességi vetélkedő)

– Távcéllövő íjászverseny

Turan_lovasijasz

Lovas előregisztráció: turansport@magyar-turan.hu

A helyszíni regisztráció (és íj valamint nyílvessző ellenőrzés) íjászoknak szombat reggel 8-10h.

Minden versenyszámban ingyenes a részvétel, ám minden versenyszámban kötelező a regisztráció valamint a felszerelés ellenőrzés.

A versenyek kezdete 10h.

A versenyszámok első három helyezettje érmet nyer, valamint értékes kupák és serlegek illetik a győzteseket, valamint pénzdíjak és értékes ajándékok kerülnek kiosztásra. A területen életmódot bemutató jurták és kiállító jurták is lesznek elhelyezve, valamint a gyönyörű lovak mellet, sólymokat és tevéket is megcsodálhatnak a látogatók. A rendezvény területén étkező sátor lesz. A Magyar Turán Szövetség versenyzőinek ingyenes az étkezés, a versenyen regisztrált versenyzőknek kedvezményes étkezést biztosítunk. Turán tagsági igazolvánnyal szintén kedvezményes az étkezés valamint 20%-os árengedmény jár a kézműves vásárban. A versenyzőknek és hozzátartozóiknak ingyenes sátorozási lehetőséget biztosítunk a táborban. Lovaknak árnyékos pihenő helyet, ivóvizet és szénát biztosítunk.

ijaszverseny70

Az étkezősátor kivételével a rendezvény területén tilos az alkoholfogyasztás. A kijelölt helyeket kivéve a rendezvény teljes területén tilos a dohányzás. A belépés és a parkolás is ingyenes. Részletes (órára bontott program) és szabály ismertető jövő héten lesz olvasható a hivatalos honlapunkon: www.kurultaj.hu

Minden kedves érdeklődőt várunk szeretettel!

Helyszín: Rezgő Fészek Lovastanya Albertirsai Tanyák Örkényi út 24.

GPS 47.188138, 19.643487

Lovas regisztráció és előnevezés (bármely versenyszámra):  turansport@magyar-turan.hu

Nevezéssel kapcsolatos kérdések: Rónai Attila 06 70 576 5522

Nevezési díj nincs.

Vertes_parbaj