Turán Lovasviadal – szeptember 12-13 + helyszínrajz

Sajnálatos módon az idei járványveszély miatt elmaradt a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés, azonban a szervezők a vetélkedők és sportversenyek egy részét megrendezik az ősz folyamán.

A következő hétvégén a Magyar–Turán Szövetség, az Íjász Útja Egyesület szervezői közreműködésével, lovasnomád hagyományokon alapuló, lovasharc és sport napokat tart Albertirsa (Pest megye) közelében a Rezgőfészek tanyán szeptember 12–13–án (szombat, vasárnap).

2019.08.17. osokk napja f

Őseink harcászatát felelevenítő sport versenyeken és harci vetélkedőkön mérik össze a tudásukat Magyarország legjobb lovasíjászai és hadi hagyományőrzői közé tartozó csapatok tagjai. A versenyen résztvevőknek előzetes regisztráció szükséges (szeptember 11. csütörtök 20h–ig) Részletes információk és versenyszabályzat hétfőtől a hivatalos honlapon a kurultaj.hu weblapon olvasható.

A versenyek mellett lovas és gyalogos fegyverhasználati bemutatókat láthatnak az érdeklődők. A rendezvény helyszínén lesz solymász bemutató, lovasbirkózás és jurta kiállítás. A rendezvény egész területén tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás (kivétel a rendezők által kijelölt területek).

A belépés díjtalan!

Turan_lovasviadal_helyszin

Program:

Szombat:

10h Megnyitó

10.20–11h Gyakorló menetek

11h Kurultaj Kupa – Eredeti Kassai rendszerű lovasíjász verseny

15h – Solymász bemutató (Krekács Zoltán)

15.30h Gyalogos–lovas hadi gyakorlatok fegyver és viselet bemutatók

Vasárnap:

11h Megnyitó

11.30h Turán Lovasharc Kupa (lóhátról kelevéz, szablya, íjhasználat – terep pályán)

14.30h Lovasbirkózás

15h Eredményhirdetés

15.30h Solymász bemutató

Turán lovasviadal plakát