„Az Arany ló legendája” – nagyszabású keleti lovas előadás az Arénában

November 30-án és december 1-én rendezik meg az „Arany ló legendája” című – Keleti lovas show-ot az Arénában a melyen Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényének a Kurultaj – Magyar törzsi Gyűlésnek a harcosai is részt vesznek.

az-arany-lo-original-146349

A jövő hétvégi nagyszabású előadásra a produkciót szervező Auditórium Hungaricum felkérte a Magyar Turán Alapítványt, hogy a Kurultaj kitűnő lovasharcosai is vegyenek részt az előadásban. Az Arany ló legendája című lovas színmű a távolra repít minket térben és időben, a Nagy Füves Pusztára, őseink korába. A történet azonban ismerős. Egy uralkodó, három fiú, és az utódlás kérdése, és az azt jelképező Aranyszőrű paripa áll a középpontban. Az Arany ló legendájának előadásában, a keleti lovas műsorban kaukázusi trükklovasok és kaszkadőrök mellett a Kassai iskola és Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés hagyományőrző lovas- és gyalogos csapatai is részt vesznek.

_DSC6463

Több mint 100 szereplő, 70 ló, lovas íjászok, a Győri Ördöglovasok, a Kurultaj harcosai, a Nemzeti Lovas Díszegység tagjai és a színészlegenda Mécs Károly az Arany ló legendájában.

A látványos lovas színmű 80 perc hosszú, szünet nélküli előadás története a népvándorlás kora idején játszódik, a Kárpátokon innen és túl, a nagy Kende vezér búcsúzni készül, napja lemenőben. Szeretné, ha birodalma törzsei az ő távozása után is békében élnének egymással. De ki legyen az utód, három fia közül?
Három próbára hívja őket. A fegyverforgatás válogatott módjaiban kell megküzdeniük a legjobb vitézekkel. Aki kiállja mind a három próbát, az lesz az utódja és azé lesz a birodalom legszebb lányának keze és a vezér lova, az Arany ló. Mildana mindhárom fiú álma…

Akit érdekel a folytatás, az csodálja meg a nagyszerű előadást a Papp László Budapest Sportarénában. https://www.jegy.hu/program/az-arany-lo-109277

_DSC6488