2018. évi Kurultaj – kézműves vásár – tájékoztató

A Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés tisztelgés nemzetünk legrégebbi ősei előtt, és egyben Európa legnagyobb hagyományőrző találkozója, ahol a keleti – pusztai lovasnomád múltra visszatekintő rokon népek együtt ünnepelhetnek. Egy ünnep, melyhez minden magyar tehetsége szerint járul hozzá. A Kárpát-medence mesteremberei, kézműves hagyományőrzői igazi kirakodóvásárt rendeznek, ahol nemcsak vásárolni lehet, de az egyes mesterségek fortélyait is láthatják az érdeklődők. A következő felhívás a kézműves vásárban kiállítani és árusítani szándékozóknak szól.

kurultajvasar2_30

Kedves Vásározó!

Az idei év a KURULTAJ éve. A rendezvény időpontja: 2018. augusztus 10-11-12. Helye: Bugac. A vásárosok számára idén 128 db árusító hely áll rendelkezésre. Továbbá 40 helyet a környékbeli őstermelőknek tartunk fent.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. (Lásd részletesen: Jelentkezés menete)

Csak magyar (Kárpát-medencei) kézműves portékával lehet részt venni az ünnepen! Az árusok áruját szigorúan ellenőrizzük! Aki a részvételi díjat elutalja, az tudomásul veszi, hogy portékáját a helyszínen ellenőrizzük, ha azok nem oda valók, azt elrakatjuk, szélsőséges esetben a vásározót távozásra szólítjuk fel! (Aki nem biztos abban, hogy áruja megfelel a követelményeknek, előzetesen egyeztethet a szervezővel.)

Az árusító hely mérete megnőtt: 3,5*3,5 méter. Aki többet szeretne, annyiszor 3,5 méter elárusító helyet kell fizetni, amennyibe sátra, installációja belefér! Az árusnak magának kell kialakítani a rendelkezésre álló 3,5*3,5 méteres férőhelyén portékái elrendezését, valamint kijáratát, ha esetlegesen ez szükséges a stand előtti területre, tehát a 3,5 méteren felül erre plusz hely nem jár!

A sátor nem lehet rikító vagy a természettől, a környezettől nagyon elütő színű. Idegen nyelvű feliratok nem megengedettek! Nem megengedett továbbá a rendezvény mondanivalójával, eszmeiségével össze nem egyeztethető felirat, molinó, zászló kihelyezése sem az elárusító helyen! Ez természetesen a portékákra is vonatkozik!

kurultaj_vasariforgatag

A jurtával, hadisátorral vagy egyéb, korhű (IX-X. század) installációk részére a vásárterület előtt 6*6 m-es helyeket alakítottunk ki. Ezek díja megegyezik a normál elárusítóhelyével.

Mivel a vásár körbekerített helyen lesz, fontos a pontos érkezés, valamint az, hogy az áru kipakolását követően a területet gépkocsival el kell hagyni, estére sem lehet majd visszaállni! Legközelebb beállásra csak vasárnap, a rendezvény vége után lesz lehetőség! Elárusító helyenként 1 db gépkocsi benti parkolását tudjuk biztosítani. Ha több gépkocsival érkeznek egy helyre, a többit a külső parkolókban vagy a kempingben lehet elhelyezni, térítés ellenében. Továbbá 1 db, 3×3 m-es alapterületű sátor felállítását biztosítjuk a vásározói parkoló mellett. A sátrak és a gépkocsik külön-külön blokkokban lesznek elhelyezve.

Kérjük, csak az jelentkezzen, aki ezt vállalni tudja! Aki úgy érzi, hogy kisgyermek, idős hozzátartozó stb. ok, probléma miatt nem tudja vállalni ezen szabály betartását, az ne jelentkezzen a vásárba!

Aki a vásár szabályait illetve a rendezvény házirendjét nem tartja be, azt sajnos a jövőbeni rendezvényeinken már csak mint látogatót tudjuk fogadni, mint vásározót már nem!

A terület estére folyamatos őrzést kap.

Minden árusító helynek rendelkeznie kell egy darab érvényes tanúsítványú, 6 kg-os ABC porral oltó készülékkel.

Egyebekben a vásározókra is a rendezvény általános házirendje vonatkozik! Helypénzt vissza nem térít a rendezőség, ha a vásározó nem jelenik meg a kezdésre vagy ha a vásározót saját hibája miatt a rendezvényről kiutasítják!

Kérjük ezért mindenki minél hamarabb adja le jelentkezését, hogy garantálni lehessen helyét a vásárban! Elfogadott és visszaigazolt regisztráció nélkül ne induljon el senki a vásárba, mert a helyszínen már senkit nem áll módunkban beléptetni, illetve regisztrálni! Sikeres regisztrációnak az e-mailben történt jelentkezést követő banki utalás számít!

A jelentkezésük után a visszaigazoló email küldünk, a válaszlevél után 1-2 napon belül kérnénk az utalást, hiszen sikeres regisztrációnak az e-mailben történt jelentkezést követő banki utalás számít!

Az árak nem változtak: 1 db árusító hely ára 40.000,- Ft (bruttó).  Sarok hely a dupla kipakolási felület miatt 55.000,-Ft (bruttó). 

A befizetési határidő május 11.

A fizetési határidő lejárta után, amennyiben még maradna szabad hely, a helypénzek a következők szerint módosulnak: 1 db árusító hely ára 50.000,- Ft (bruttó)  Sarok hely 65.000,-Ft (bruttó).//

A helyeket a befizetések sorrendjében jelöljük ki!

Kérjük, akik egymás mellé szeretnék kérni helyeiket, azok jelentkezésüket is egyszerre adják le, valamint egyszerre, egy összegben utaljanak!

 kurultaj_kezmuvesvasar

Jelentkezés menete:

Kérünk egy e-mailt a részvételi szándékról a kurultajvasar@gmail.com e-mail címre! Válaszként elküldjük a jelentkezési adatbekérő e-mailt, melyet kitöltve kérünk visszajuttatni. Ha a jelentkezést elfogadjuk, küldjük a bankszámla számot! Kérjük, a jelentkezésnél vegyék figyelembe, a levelekre 2 munkanapon belül válaszolunk!

Az adatbekérő e-mail visszaküldése nélkül nem lehet utalni! (Aki ennek hiányában utal, annak visszautaljuk a befizetését, és a részvétele az ünnepen nem biztosított!)

Amint erre a számla számra megérkezik az utalás, az utalás sorrendjének megfelelően megkapja a vásározó a helyének sorszámát, amit majd a vásárban elfoglalhat! Az utalás beérkezése számít érvényes regisztrációnak!

A helyszínre a vitás kérdések elkerülése végett mindenki hozza el az általunk küldött visszaigazolást, vagy a banki utalásának másolatát! Az elutalt összegekről elektronikus számlát állítunk ki, melyet válasz e-mailben küldünk meg a résztvevőknek.

 

KÉZMŰVESEK, ÁRUSOK SZERVEZŐ:
FEKETE LÁSZLÓ
kurultajvasar@gmail.com

VÁSÁR HELYEK-page-001

Vásárhelyek kiosztása nagyítható formátumban: VÁSÁR HELYEK