Magyar Turán Szövetség évadnyitó nagygyűlése

A hétvégén tartotta a Magyar Turán Alapítvány által létrehozott Magyar Turán Szövetség a 2018. évi évadnyitó nagygyűlését. A megbeszélések fókuszában a kárpát-medencei tagok munkájának összehangolása és az idén augusztusban megrendezésre kerülő Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés sikeres lebonyolítása állt.

turan_a

Bíró András Zsolt /a M. Turán Alapítvány elnöke/ értékeli az évet a Magyar Turán Szövetség gyűlésén

A Lakitelki Népfőiskolán megrendezett gyűlésen a Magyar Turán Szövetség regionális vezetői vettek részt, és az új tagsági könyvek átadása is megtörtént. A tanácskozásokon a szövetség alapszabályáról és a szervezet működéséről, bővüléséről esett a legtöbb szó. A szövetség keretein belül mára széleskörűvé vált kárpát-medencei összefogás fejlődése miatt – az olajozott együttműködés biztosításának érdekében – regionális felosztás vált szükségesé. A szövetség 13 régiója:

Főváros, Duna-Tisza köze, Észak Magyarország, Tiszántúl, Pártium, Erdély, Észak-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Nyugat- Felvidék, Kelet- Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, Dráva-Muravidék.

Lezsák Sándor /az Országgyűlés alelnöke, a Kurultaj fővédnöke/ kiemelte a Kurultaj szerepét a magyar hagyományőrzésben

Lezsák Sándor /az Országgyűlés alelnöke, a Kurultaj fővédnöke/ kiemelte a Kurultaj szerepét a magyar hagyományőrzésben

A Magyar Turán Szövetség nagygyűlését megtisztelte jelenlétével a Kurultaj fővédnöke Lezsák Sándor (a Magyar Országgyűlés alelnöke) és a Suleiman Kiziltoprak (a TIKA – a Török Miniszterelnöki Hivatal Nemzetközi Koordinációs Irodájának magyarországi vezetője). A jó hangulatú tanácskozást díszvacsora zárta, a tanácskozás után kijelenthető, hogy még egy lépéssel előbbre kerültünk a magyar nemzet újraegyesítésében és a magyar hagyományok megőrzésének kiszélesítésében.

turan2

Varga Zoltán /a Magyar Turán Alapítvány alapítója/ röviden bemutatta az elmúlt 10 év munkáját

turan3

turan4

Suleiman Kiziltoprak, Lezsák Sándor, Bíró András Zsolt