Nagy sikerrel zárult az Ősök Napja ünnepünk!

Óriási sikerrel zárult a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe. Ősök Napja ünnepeinkre még soha nem érkezett ilyen sok látogató, a szombati napon a látogatószám megközelítette a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlését. Az Ősök Napján emelkedett hangulatban, méltóságteljesen emlékeztünk a magyarság Őseire, azokra a nagy fejedelmekre, akiknek ezt a Hazát köszönhetjük.

osoknapja01 

A IV. Ősök napján a Kárpát-medencéből és a rokon népektől is érkező hagyományőrzők közösen ünnepeltek a bugaci pusztában. Az idei ünnepen rendkívül népszerűek voltak a különböző hagyományőrző viadalok és versenyek. Rengeteg induló nevezett a Nemzeti Övbirkózó Bajnokságra, melyet hatalmas tömeg kísért figyelemmel. Több ezer vendég volt kíváncsi a vasárnap megtartott Bothúzó Országos Bajnokságra is. A különböző lovas és íjász versenyeken egyre több induló méretteti meg magát, és ami külön öröm, hogy egyre magasabb színvonalú versenyeket izgulhatunk végig. Nem véletlen, hogy a nemzetközi hagyományőrző sportversenyeken a magyar csapatok kiváló eredményeket érnek el, mely sikerek eléréséhez az Ősök Napja ünnep is hozzájárul.

ovbirkozas40

Az Előadósátor népszerű tudományos előadásain alig fért el a tömeg, a 350 ülőhelyes nagy előadósátor sokszor zsúfolásig telt meg az érdeklődőkkel. A népzenei és táltos-dobos koncertek is nagyon sok vendéget vonzottak. Mára a kézműves kirakodóvásárunkat a Kárpát-medence legnagyobb és legszínvonalasabb kézműves-vásáraként kezdik emlegetni.

osoknapja40

Külön köszönet a kitartó ünneplőknek, kiváltképp a számos segítőnek, önkéntesnek, akik a szombati melegben és a vasárnap délelőtti esőben együtt mutatták be, hogy a magyarság tud és akar méltósággal emlékezni, ünnepelni egy olyan nagy nemzeti találkozón, ahol minden a magyar nemzeti értékek mentén szerveződik.

eloadas40

atilla_40