Íjászverseny a 2017-es Ősök Napján

KEDVES MAGYAR TESTVÉREINK!

Íjászpróbánkat az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan rendezzük 3D-s és egyéb célokkal, valamint kiegészítve a nézők és versenyzőink számára kialakított nézőtéri lelátóval, árnyékvetővel. Az idei évben a hagyományos íjászat népszerűsítése érdekében két alkalommal a pénteki és a vasárnapi napon. rendezőink 2 – 2 órás íjásztatást tartanak, az íjászat iránt érdeklődők számára díjmentesen.

kurultaj_ijaszveresny20

A versenyzési mód marad a régi mint a csatában vagy vadászaton ahol két szempont kapott nagy hangsúlyt. A harcos gyorsasága és íjászatbeli jártassága. A próba idén is kombináltan lesz értékelve, figyelembe véve a találati pontosságot és a versenyző gyorsaságát.

A pálya és a lőállások átlagos képzettségű harcos számára könnyen teljesíthető szintidővel, 2D és 3D-s célokkal lesz kiépítve (7-db.).

Célonként egy lövést lehet leadni. A célfelületeken 5-8-10 pontot lehet elérni.

Tehát az elérhető max. lőtt pontszám 70 pont, amihez hozzájönnek az előzetesen megállapított szintidőből megtakarított „+” pontszámok két másodpercenként egy pont. Szintidő túllépés esetén nincs pontszám levonás a lőtt pontokból.

 ijaszverseny_kurultaj

A verseny az alábbi kategóriákban zajlik.

Amazon:   18 – 99 év.

Harcos:     18 –  99 év.

Honleány: 14 – 18 év.

Levente:    14 – 18 év.

A versenyen részt venni csak tradicionális íjakkal, és sporthegyes favesszőkkel lehet. Középlövő íj nem engedélyezett. Tovább közelítve az eredetiséghez a kifutó használata is tiltásra került. Tudjuk ez miatt más íjuk nem lévén, lennének akik esetleg kimaradnának a versenyből. Ezen úgy segítünk, hogy számukra a versenyre íjat kölcsönzünk díjmentesen . Egyéb megkötés nincs.

A versenyzők lehetőségük szerint korhű viseletben versenyezzenek (V-X. század) ezzel is tisztelegve őseink szelleme előtt. Aki nem rendelkezik hagyományőrző viselettel az is indulhat, de előfeltétel a konzervatív öltözet (hosszúnadrág, zárt lábbeli és felsőruha – reklámoktól mentes) viselete. Kerülendők: napszemüveg, papucska, szandi, rövidnadrág, bikini stb. Az alkohol fogyasztás nem megengedett a dohányzás amúgy is tiltott!

A verseny a szombati napon a küzdőtér melletti pályán zajlik. Nevezés 8 és 10 óra között. Gyakorlás a pálya mellett 9,45 óráig. Megnyitó 9,45 órakor.

Verseny kezdet 10,00 óra.

Nevezési díj nincs!

A győztesek értékes díjazásban részesülnek. A díjakat csak az Ősök Napja ünnepünk eredményhirdetésekor van módunkban kiosztani. Kizáró ok: alkoholos befolyásoltság és a rendezvény méltóságához méltatlan viselkedés. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Az esetlegesen okozott károkért a felelősséget vállalja, ezt a beírólapon aláírásával igazolja. Fiatalkorúak esetében a kísérő a felelős személy.

 

Bte. Szabó József

A versenyre mindenkit vár szeretettel a szervezőség.

Békés harcot!                                                                                 Áldás