Övbirkózó Nemzeti Bajnokság az Ősök Napján

Az idei Ősök Napján kiemelt szerepet kapnak a hagyományőrző sportok és viadalok. A 2017-es ünnepi rendezvényen lesz megtartva az első magyarországi nemzeti övbirkózó bajnokság augusztus 12–én szombaton, 10 órai kezdéssel.

 

A bajnokság előtt a Magyar-Turán Alapítvány sportolói tartanak bemutatót, majd szabályismertetőt. A versenyre több szövetséges csapatot is meghívtunk illetve birkózó és judo egyesületeket is. A bajnokságra az turan@magyar-turan.hu címen lehet regisztrálni (név, keresztnév, születési év, egyesület, testsúly és sportág megjelölésével). A regisztráció által lehet szállást, étkezési és ital jegyet igényelni, valamint övbirkózó nadrágot (a verseny idejére).

A helyszínen is lehet nevezni, de ezzel már nem járnak a fenti juttatások. A helyszínen alá kell írni egy felelősség vállalási nyilatkozatot is. A nyilatkozat aláírásától függetlenül a versenyen tartózkodó orvos ellenőrizheti bármely jelentkező fizikai állapotát, és bizonyos esetekben megtilthatja a bajnokságon való részvételt.

övbirkozas_kirgizisztan

A versenyen csak 18 éven felüli férfiak indulhatnak, saját felelőségükre. A bajnokságban két súly kategória lesz: 75 kg alatti és, azon felüli. Mérlegelés (súly ellenőrzés) a helyszínen, délelőtt 10 órától. A menetidő 4 perc. Teljes értékű dobásnál (10 pont) vége a küzdelemnek. Egyenlő állás esetén aranypont (első elért pontig megy a küzdelem). Passzivitásért büntetőpont adható. Részletes szabályzat rövidesen a honlapunkon lesz megtekinthető.

Mindkét kategória helyezettjei érmet illetve serleget nyernek, valamint értékes nyereményeket kapnak. Az első három helyezett pedig bekerül a válogatottba, amely részt vesz jövőre több nemzetközi viadalon és a Nomád Világjátékokon Kirgizisztánban.

Az érmeket és díjakat a Magyar Turán Szövetség vezetősége valamint Komáromi Tibor háromszoros világbajnok a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke adják át.

Minden kedves résztvevőt és érdeklődőt várunk szeretettel!

BAB_6330