Ősök Földjén

Az első modernkori, magyar részvétellel megtartott Kurultaj – 10 éve – 2007-ben került megrendezésre Kazakisztánban, Saga településen. Ezen az ünnepségen a kazakisztáni Madjar törzs ünnepelte meg a máig meglévő törzsi létét és rokonságát a magyar néppel. A rokonságot Bíró András Zsolt antropológus 2006-os genetikai expedíciója és a magyar antropológus valamint tudományos munkatársai (BIOSZI genetikusai) által elvégzett kutatómunkák eredményei támasztották alá.

A 10 éves évforduló alkalmával most egy gyönyörű dokumentumfilmet teszünk ismét közzé, amely a Magyar – Turán Szövetség útját kíséri végig Budapesttől Asztanán át Sagába a torgaji magyarok központjába.

A szép látványtechnikával készült professzionális dokumentumfilm bemutatja Kazakisztán szépségeit, a magyar delegáció gondolataiba enged bepillantást, és szívetmelengető képet fest a madjar testvéreink mindennapjairól.

Megtekintése ajánlott azoknak a hagyományokat tisztelő magyar múlttal foglalkozó nézőinknek, akik kíváncsiak az igazi kazak mindennapokra, a madjarok életére. Nem a nagy tévécsatornák unalomig ismert híres földrajzi célpontjait mutatja be, hanem a magát a kazak valóságot, és a Turáni-alföld északnyugati szegletét a végtelen PUSZTÁT.
A film hangulatát tovább emelik a kiváló aláfestő zenék: többek között Fehérholló Öskü, Pivarcsi Gábor, Sarymai Urchimaev és Sólyomfi Nagy Zoltán előadásában.

2. rész: