Sátorozás a Kurultajon + technikai információk

A pénteken kezdődő Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés nagy kempingtáborral várja az közös ünneplésre érkező közönséget. A kempingsátorral érkező vendégek a kialakított nagy kiterjedésű táborhelyen átélhetik a közös ünneplés felemelő érzését, új barátságok születnek, ősi kapcsolatok elevenednek fel a rokon népeinktől érkezett vendégekkel. A kemping előnye, hogy közvetlenül az ünnepi rendezvények színhelye mellett fekszik, így a Kurultajra érkezett vendégek mélyebben átélhetik a magyarság ősi múltját megidéző, és az rokon kultúrákat felelevenítő szellemiséget.

Kurultaj_Magyarorszag

A sátortáborban péntek reggeltől fogadjuk a vendégeket, világítás és WC, valamint melegvizes zuhanyzó rendelkezésre áll. Ezek használata a sátortábor lakóinak díjtalan!
Sátorozás a területen lévő táborban normál sátorral (5-6 m2) 4.000,- Ft sátranként (nem személyenként!) összesen a három napra. További kedvezményünk a sátorozóknak, hogy a sátorhelyhez egy alkalommal ingyenes behajtás jár a tábor területére, de ha közben túrázás, vásárlás, stb. célból a gépkocsival elhagyják, akkor visszatéréskor parkolási díjat kell fizetni! (800,- Ft)

Előrejelzés és újítások 2016-ban

A 2016-os Kurultajra – a legfrissebb előrejelzések szerint – jó időt mondanak a meteorológusok. Eső nem várható, és csak mérsékelt meleg 24-29 fok lesz. Ennek ellenére örömhírrel szolgálhatunk a bugaci pusztában tikkasztó hőségtől tartó látogatóknak, idén az árnyékolók mennyiségét a háromszorosára növeltük meg. Ezenkívül „oázisnak” nevezett árnyékoló pontokat telepítünk ki a rendezvény több pontjára, hogy védjék a kilátogatókat az erős napsugárzástól. Jóval több ivóvíz-vételezési pontot létesítünk, ahol a vendégek feltölthetik friss vízzel készleteiket. A meleg elleni védekezést tovább fokozva újabb párakapukat állítunk „hadrendbe”, itt gondoltunk a sok lóra és lovasaikra is, idén 2 új párakapu lesz, amely alá lóval is be lehet állni. A kempingtábor éjszakai megvilágításán javítunk, újabb világítótestekkel. Illetve a nagyszínpad méretét növeljük meg 8×10 méteresről 10×15 méteresre. Sokak kívánságára az idén a nézőtér nagyságát is jócskán megnöveltük.

Kurultaj_Bugac

WC, tisztálkodási lehetőség lesz. Főzési lehetőség nincsen, (sátrakon belül is tilos), viszont olcsó éttermek lesznek a helyszínen. A területen járőrszolgálat lesz, külön őrzés nincs (eddigi tapasztalatok szerint nincs is rá szükség).
A nem a kijelölt helyen felállított és/vagy azonosító nélküli sátrakat elbontatjuk, ha nincs jelen a tulajdonos, elbontjuk és a talált tárgyak között helyezzük el. Az elbontás alatt eltűnt vagy megrongálódott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.
A sátortáborba külön előzetesen regisztrálni nem kell.

A sátortábor területén semmilyen formában nem szabad tüzet gyújtani, (sátorban, kempingfőzővel sem!) dohányozni csak a kijelölt helyen lehet! 

A kempingtáborba látogatók figyelmébe ajánljuk a Házirend elolvasását és betartását.

 

Kellemes ünneplést kívánunk!

osok_napja-128