Íjászverseny a 2016-os Kurultajon

KEDVES MAGYAR TESTVÉREINK!

A 2016-os Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésen megrendezésre kerülő versenyünket  az elmúlt évek elveihez hasonlóan rendezzük  3D-s és különleges céllal, valamint kiegészítve a nézők és versenyzőink számára kialakított nézőtéri lelátóval. A versenyzési mód marad a régi mint a csatában, ahol két szempont kapott nagy hangsúlyt a harcos gyorsasága és az íjászatbeli jártassága. A próba idén is kombináltan lesz értékelve, figyelembe véve a találati pontosságot és a versenyző gyorsaságát.

ijaszverseny_kurultaj

A pálya és a lőállások átlagos képzettségű harcos számára könnyen teljesíthető szintidővel, 2D és 3D-s célokkal lesz kiépítve ( 7-db. ).

Célonként egy lövést lehet leadni. A célfelületeken 5-8-10 pontot lehet elérni.
Tehát az elérhető max. lőtt pontszám 70 pont, amihez hozzájönnek az előzetesen megállapított szintidőből megtakarított „+” pontszámok.

A verseny az alábbi kategóriákban zajlik.

Harcos:                  18- 99 éves hölgy és úr.

A versenyen részt venni csak tradicionális íjakkal, és sporthegyes favesszőkkel lehet. Középlövő íj nem engedélyezett. Tovább közelítve az eredetiséghez a kifutó használata is tiltásra került. Tudjuk ez miatt más nem lévén, lennének akik sajnos kimaradnának a versenyből. Ezen próbálunk segíteni úgy, hogy számukra a verseny idejére íjat kölcsönzünk díjmentesen.  Egyéb megkötés nincs.

ijaszversenyre

A versenyzők lehetőségük szerint  korhű viseletben versenyezzenek ( V-X. század ) ezzel is tisztelegve őseink szelleme előtt. Aki nem rendelkezik hagyományőrző viselettel az is indulhat, de előfeltétel a konzervatív öltözet ( hosszúnadrág, zárt lábbeli és felsőruha reklámoktól mentes ) viselete.

Kerülendők: napszemüveg, papucska, szandi, rövidnadrág, bikini stb.  (dohányzás amúgy is tiltott)

A verseny a szombati napon a küzdőtér melletti pályán zajlik. Nevezés 8 és 10 óra között. Gyakorlás a pálya mellett 9,45 óráig. Megnyitó 9,45 órakor.
Verseny kezdet 10,00 óra.

Nevezési díj nincs!

A győztesek értékes díjazásban részesülnek.

Kizáró ok: alkoholos befolyásoltság és a rendezvény méltóságához méltatlan viselkedés.

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Az esetlegesen okozott károkért a felelősséget vállalja, ezt a beírólapon aláírásával igazolja. Fiatalkorúak esetében a kísérő a felelős személy. A versenyen elnyert díjak kizárólag a helyszínen vehetők át.

Bte. Szabó József                                                      
A versenyre mindenkit vár szeretettel a szervezőség.

Békés harcot!                                                                  Áldás

                                                                            Szabó József

terep-íjászat1