Sátorral a Kurultajra!

A 2016. év augusztusában megrendezésre kerülő Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés nagy kempingtáborral várja az közös ünneplésre érkező közönséget. A kempingsátorral érkező vendégek a kialakított nagy kiterjedésű táborhelyen átélhetik a közös ünneplés felemelő érzését, új barátságok születnek, ősi kapcsolatok elevenednek fel a rokon népeinktől érkezett vendégekkel.

673-00547

A bugaci ünnepen augusztus 12-től várja lakóit a sátortábor, melyet meleg vizes fürdőkonténerek és mobilwc-k tesznek otthonosabbá. A kemping előnye, hogy közvetlenül az ünnepi rendezvények színhelye mellett fekszik, így a Kurultajra érkezett vendégek mélyebben átélhetik a magyarság ősi múltját megidéző, és az rokon kultúrákat felelevenítő szellemiséget.

Bejárat a Hun Kapunál

Bejárat a Hun Kapunál

A kempingtábor éjjeli világítást kap és járőrszolgálat felügyeli az ünnepen a sátortábor nyugalmát. A sátortáborba külön előzetesen regisztrálni nem kell. Főzési lehetőség nincsen, (sátrakon belül is tilos tüzet rakni a kiterjesztett tűzgyújtási tilalom miatt!),viszont olcsó éttermek lesznek a helyszínen.

Éttermek az Ősök Napján

Éttermek az Ősök Napján

A Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés minden nehézség ellenére továbbra is ingyenes marad. A nagycsaládosokat is segítve a sátorozási díj -hasonlóan a 2014-es Kurultajhoz – az egész ünnep időtartamára számítva 4000 HUF/ sátor. Tehát az összeg nem személyenként, hanem normál méretű (maximum 5-6 m2-es) sátorra értendő, az ott töltött időtartamtól függetlenül. A sátorhelyeket péntektől lehet elfoglalni, táborbontás hétfő reggeli óráktól.

osok_napja 128