Mónus József és távlövő íjászaink, most Lengyelországban hoztak dicsőséget a magyar lobogónak

“Farkas” aki a Magyar Turán Szövetség által létrehozott hagyományőrző közösség oszlopos tagja, már az elmúlt Kurultájokon is világcsúcsokat állított fel, majd többek között Törökországban, Kínában, Mongóliában számtalan világversenyt nyert meg és újabb világrekordokat ért el, ismét győztesként emelte fel a magyar zászlót. Április végén, Lengyelországban rendezték meg a 3. Nemzetközi Távlövő Íjász Fesztivált, Leczyca Castle-ban. Farkas magabiztos győzelmet aratott, harmadik helyezést szerzett Pozsgai Tivadar, illetve a 35 # íjak versenyében a Farkas tanítványa, a világbajnok céllövő íjász  Prokaj Kiara ezüstérmet szerzett.

magyar_gyozelem_monus

A Farkas győzelmi „ereklyéi” a lengyelországi versenyen

A hajdúnánási íjásznak első versenye volt ebben az évben. Néhány országot kiemelve ellenfelei többek között német angol olasz török lengyel  versenyzők voltak. A Farkas az 50#-ig húzóerejű íjak kategóriájában versenyzett, ami jelen esetben a legnépesebb kategóriának számított.Nem egyszerű, de mégis magabiztos győzelmet aratott szokásához és hírnevéhez méltán.

A lengyel bajnok lépést tartott ugyan az elején a Farkassal, de azután már nem bírta a verseny feszültségeit és feladni kényszerült a versengést. Mónus 6-6 vesszőt lőhetett volna ki de összességében 3 lövése is elégnek bizonyult  a győzelemhez! 343 métert lőtt míg a 2. helyezett lengyel 331,5 métert. Első lövés során még fél méterrel a lengyel vezetett. De a Farkas következő lövése előbb a magabiztos vezetést majd a győzelmet eredményezte!

Mónus József a 2014-es Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlésen

Mónus József a 2014-es Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlésen

A Farkas vallomása a lengyelországi győzelemről:

Hány nyílvesszővel érkezett a versenyre?

Egy nyílvesszőm volt valójában! Azt lőttem ki a három körben újra és újra. Hiszen a többi nyílvesszőim jóval kisebb tudásúak és lényegében azok csak belövő nyílvesszők voltak. Ez a tavalyi évnek köszönhető, hiszen 9 nyílvesszőt veszítettem el a versenyeim során amit még nem tudtam valójában pótolni.

Mikorra tudja pótolni mégis?

Akár évek is lehetnek!

Nehéz verseny volt?

Minden verseny nehéz, hiszen mindenki engem akar legyőzni, nyilván! De pont ez a jó mert így tudom felhívni a győzelmeimmel a világ figyelmét a magyar ember hitének erejére és  küzdeni akarására!

Lengyel_verseny_2016april