Komárom – Magyar őstörténet – az előadássorozat folytatódik

A Magyar Turán Alapítvány stratégiai feladatának tartja – az elszakított magyar területeken – a magyarság anyanyelvi művelődésének segítését. A magyar történelemmel és őstörténeti kutatásokkal foglalkozó előadások megtartása kiemelt cél. Május 27-én, 18 órakor tudományos ismeretterjesztő előadás lesz megtartva a felvidéki Komáromban. Az előadást Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus tartja a trianoni békediktátummal kettévágott magyar városban, Magyar őstörténet a természettudományok tükrében címmel.

Komarom

A kutató az utóbbi évek antropológiai és genetikai kutatásainak tükrében mutatja be a magyarság őstörténetének bizonyos fejezeteit. Az elmúlt évtized antropológiai kutatómunkája által létrehozott adatbázisok számos új érdekes eredményt mutatnak. A kutató maga is több mint 8 expedíciót és adatgyűjtő utat szervezett a Kaukázus vidékre, a Dél – Urálba, valamint Közép Ázsia számos régiójába. Az érdekes vetített-képes előadáson első kézből értesülhetünk a magyar őstörténet kutatásának néhány fontos eredményéről.

Betekinthetünk őseink rendkívül érdekes történetébe valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetjük.

Helyszín: Csemadok Galéria Komárom, Kossuth tér 3. (Námestije Kossutha 3 Komarno)

Időpont: 2016. május 27. Péntek, 18 óra.

PLAKAT_Komarom_30