Dokumentumfilm az ősmagyarok antropológiai kutatásáról

A Duna TV január 23-án adásba kerülő Novum magazinműsorában érdekes összeállítást láthattunk a magyar nép származásának megismeréséhez, rokonsági viszonyinak pontosításához hozzájáruló antropológiai kutatásokról. A tudományos – technológiai magazinműsor a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tára kutatói munkáját mutatja be.

A műsor bepillantást enged az Embertani Tár antropológusainak munkájába, riportot láthatunk Bíró András Zsolt antropológussal (aki a Magyar Turán Alapítvány elnöke is) és Bernert Zsolt antropológussal, akit a a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés tudományos előadói között is gyakran láthattunk. A rövid dokumentumfilm szól őseink vándorlási irányáról, és népünk kialakulásának lehetséges régióinak pontosabb meghatározásáról. Ezenkívül hallhatunk a két kutató és Évinger Sándor antropológus koordinálásával készülő nemzetközi adatbázisról, amely azokról a területekről származó antropológiai adatokat gyűjti, melyek szóba jöhetnek a magyarság etnogenezise és vándorlása kapcsán.

A megtekinthető rövid 8 perces dokumentumfilm a három egyéb témát is bemutató Novum magazinműsor aktuális részének legelején kezdődik: