Vazul Vére – kulturális ajánló

Az idei Ősök Napja ünnepre kilátogatók már megismerkedhettek a Vazul Vére című rockoperával. A lendületes dallamvilágú, energikus zenemű 2015. október 4-én este 7 órától lesz látható a Csepel Színházban. A magyar történelem ősi gyökereihez visszavezető egész-estés rockopera a Vata-féle pogánylázadás idején, Orseolo Péter országlásának idején játszódik.

 Vazul_vere

A történet 1038 és 1046, I. István halála előtti és a német báb, Orseolo Péter uralkodásának utolsó évei közötti időszakban játszódik. Vazul fiai visszatérnek és az Ősvallásban hívők támogatásával kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás. A történet a magyarok ősi gyökereiről, szakrális tudásáról és egységtudatáról szól.

Vazul_eld

A színpad hátterében egy hatalmas vetített vászon előtt, kilenc ismert előadóművész, valamint sok táncos jeleníti meg mindazt, amit Vörösmarty „Ermi” Imre megálmodott. Ermi közel két év alatt dolgozta ki a történet dalainak mind a szövegét, mind a zenéjét. Igyekezett minél hűebben, hitelesebben tolmácsolni a mai nemzedék felé az adott időszak történetét. Ermi tervei közt szerepel, hogy a színpadi produkció alapjául szolgáljon majd egy olvasmányos, bővebb, érdekes regény, valamint még az idén megjelent az előadáson hallható dalokat tartalmazó CD is.

vazul_v

A Vazul vére 29 dalból áll össze, ezek a színpadi bemutatón rövidebb változatban hangzanak el. A százperces, narrációval kiegészített színdarab köré projektor segítségével varázsolják a kor hangulatát és vízióit, pazar látványt és páratlan élményt nyújtva ezzel a közönségnek.

 vazul_csepel

kurultaj.hu / musicalinfo.hu / vazulvere.hu